Aktywne Wpisy
Zawiera treści 18+
Ta treść została oznaczona jako materiał kontrowersyjny lub dla dorosłych.
Natalia-_- +132
Chciałam niejako poruszyć temat tego wywiadu. Ogólne nie chciałam już nic pisać o wyborach, ale kurczę przesłuchałam wywiad z kobieta z konfederacji.
Ja nie rozumiem, co się stało z poziomem dziennikarstwa, ale pytania pt „Czy Pani mąż zostawia skarpetki pod łóżkiem?” Są idealnym tematem do rozmów z nową posłanka? Co więcej, zwróciłam uwagę, ze gdy tylko Pani poseł, odpowiedziała na pytanie czym chciałaby się zająć w swojej kadencji, zostało to bez odpowiedzi
Ja nie rozumiem, co się stało z poziomem dziennikarstwa, ale pytania pt „Czy Pani mąż zostawia skarpetki pod łóżkiem?” Są idealnym tematem do rozmów z nową posłanka? Co więcej, zwróciłam uwagę, ze gdy tylko Pani poseł, odpowiedziała na pytanie czym chciałaby się zająć w swojej kadencji, zostało to bez odpowiedzi
#heheszki #humorobrazkowy #czarnobyl #pasjonaciubogiegozartu i rzecz jasna #stalker
Pręty uranowe tworzą zestawy paliwowe i w nie się wpuszcza pręty bezpieczeństwa wykonane z materiałów pochlaniajacych neutrony np. z boru.
Prety w Czarnobylu miały końcówki grafitowe które w wyniku tego że sytuacja już była już poważna przyczyniły się do chwilowego wzrostu reaktywnosci. Warto dodać że grafit jest moderatorem spowalniajacym neutrony do termicznych - czyli takich na jakich głównie działa reaktor. Nie
oraz @Krotylok:
Pręty uranowe tworzą zestawy paliwowe i w nie się wpuszcza pręty bezpieczeństwa wykonane z materiałów pochlaniajacych neutrony np. z boru.
Nie w reaktorze RBMK, tutaj pręty RR/PK-AZ poruszają się w osobnych kanałach tzw. kanałach technologicznych. Kanały te mają oddzielny system chłodzenia.
Ktoś kto wprowadził pręty nie spodziewał się pewnie ze jest na nich zamontowany moderator [...].
Doskonale o tym wiedział, bo to