Wpis z mikrobloga

#afera #poznan #poznan #jedzenie #jedzzwykopem

Unijny certyfikat zamiast chronić dobry produkt, nakazuje cukiernikom używania tańszych zamienników gorszej jakości. Margaryna zamiast masła, aromat migdałowy zamiast migdałów i marcepanu, masa jaja zamiast jajek - z tego składa się certyfikowany Rogal Świętomarciński w Poznaniu. Jeśli ktoś chce użyć dobrych produktów, nie dostanie certyfikatu potwierdzającego "tradycyjność", "prawdziwość", "jakość". To tak jakby certyfikat potwierdzający oryginalność pizzy neapolitańskiej wymuszał użycie wyrobów seropodobnych i koncentratu pomidorowego. Więcej o "aferze rogalowej" w tym filmie.
Litoslav - #afera #poznan #poznań #jedzenie #jedzzwykopem 

Unijny certyfikat zamia...

źródło: comment_GVXMYETby62QRAGgVjofKhbAbNgcBZFU.jpg

Pobierz
  • 4