Wpis z mikrobloga

#perfumy #zakupy #empik #pytanie

Jak to jest ze w Empiku widzę za 140 zł (bez przeceny) perfumy, które w Douglasie stoją za 300 czy 400 zł. Gdyby to były jakieś iperfumy etc. to bym pomyślał ze podróbki, ale EMPIK raczej podróbek nie sprzedaje. Ktoś coś wie więcej na ten temat?
  • 21
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@xeerxees: Pojemność 100 ml także też już sie upewniałem.

@dradziak: Podałbym Ci, ale jeszcze się okaże że ktoś inny szuka i kupi, a cholera wie ile ich mają na stanie, bo raczej nie są bardzo popularne (chyba wyszły w tym roku dopiero). W każdym razie pierwszy raz je zobaczyłem w lokalnej drogierii za 300 zł, potem sprawdziłem w Douglasie i są prawie za 400 zł, a znalazłem je
  • Odpowiedz
@dradziak: @CichySzelestOka: Powiem wam teraz to w ogóle zgłupiałem, bo znalazłem też na merlin.pl w podobnych pieniądzach, więc wychodzi że Douglasa p----------o (nic nowego) i tę lokalną drogerię też ( ͡° ͜ʖ ͡°) Także chyba temat zamknięty i tak jest konkluzja.
  • Odpowiedz
@bones1909 A jak Ci powiem, że merlin i empik korzystają z tego samego co powyższe firmy? Jeśli jest w elnino, czy takim e-glamour taniej, to bierz stamtąd, po co masz przepłacać? Ja sam i tysiące osób tutaj, na wizaz, na perfuforum, na facebooku ciągle kupują tam i nigdy nie spotkałem się, żeby komuś podróbę sprzedali :) Jakby sprzedali, to jest to ścigane prawnie.
Nie namawiam, kup tam, gdzie chcesz :D
  • Odpowiedz
@bones1909:
No jasne, że tak!
Jeszcze raz, firmy nie mogą sprzedawać podrobionych perfum, ponieważ jest to ścigane jako przestępstwo.
Dla sprzedaży kilku podróbek, mają tak ryzykować :)?
  • Odpowiedz
  • 0
@dradziak: To tutaj się nie zgodzę bo miałem okazje mieć perfumy kupione w sklepie zwykłym i w iperfumach i niestety ale 1:1 to nie było i różnice bylo czuć znacząco
  • Odpowiedz
@bones1909: Douglas i Sephora mają wysoką marżę. Perfumy nie są aż takim luksusem, jak niektórym się wydaje (S.i D. starają się wmówić, że są - stąd wysokie ceny :)), a podróbki w perfumeriach internetowych to mit. Co innego olx czy allegro.
  • Odpowiedz