Wpis z mikrobloga

Odkąd pamietam cierpię na bóle pleców spowodowane skrzywieniem i zwyrodnieniem kręgosłupa. Moja postawa nie wyglada za ciekawie i jakoś wiosna zaczalem w końcu coś z tym robić, jakiś basen, #silownia i cwiczenia żeby te plecy trochę poprawić, wzmocnic miesnie kręgosłupa i choćby zatrzymać pogłębianie się mojej wady. Od jakichś dwóch miesięcy niestety nie cwiczylem, bo co chwile bylem chory, wyjazdy, jakas jesienna chandra mnie dopadla i takie tam. Skończyło się tak, ze od trzech dni coraz bardziej boli mnie w boku, wczoraj tak mnie zaczęło n---------ć ze tabletki nie pomagały i wyladowalem na pogotowiu z zastrzykiem z ketanolu. Myślałem ze to kamienie nerkowe, woreczek żółciowy/wyrostek, albo wątroba, ale lekarka mówiła ze wg niej to jakiś ucisk od kręgosłupa i najlepiej zrobić rentgen zobaczyć czy nie ma dyskopatii i na wszelki wypadek usg nerek ( ͡° ʖ̯ ͡°) . Mam 21 lat i kręgosłup starego schorowanego dziada z zyciem na tabletkach przeciwbólowych. Jak tak dalej pójdzie to nie będę w stanie pracować, bo takie napady bólu będą coraz częstsze i silniejsze.
Dajcie chociaż plusa na pocieszenie i niech mnie ktoś dobije już najlepiej ( ͡° ʖ̯ ͡°)
#zdrowie #zalesie
  • 8
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Kasahara: w zeszlym roku chodzilem na masaże i jakies j-----e pradem na plecy i niewiele to dało. Chwilowa ulga, ale zanim zdążyłem wrócić do domu (1,5 godziny jazdy) to wszystko wróciło do normalności. Mialem na siłowni trenera to mi dał ćwiczenia żeby robić i wzmocnić mięśnie pleców i trochę to porozciągać itp, czas do tego wrócić za wszelka cenę.

@catchmeoutside: współczuje, kręgosłup to najgorsze co może być. Nerka,
  • Odpowiedz
@SamotnaMatkaWTwojejOkolicy: chłopie....
miałam podobnie- myślałam ze to już jakieś choróbska paskudne.
Kupiłam nowe łóżko z materacem, poduszkę wellpur taka profilowana z pianki można dorwać w Jysku.
Proszę zrób to dla mnie i napisz po tygodniu jak wyglada sprawa z kręgosłupem
  • Odpowiedz
@SamotnaMatkaWTwojejOkolicy: łóżko. Najważniejsze jest lozko.
Materac sobie kup Nawet taki za 600 złotych ja taki mam i bardzo mi pomogło.
Mam bardzo prozaiczny problem bo skolioza plus ogromny b---t i ból pleców towarzyszy mi całe życie
Kupiłam łóżko i to NAPRAWDĘ DUŻO DAŁO
jak się zawijasz do spania to kładź poduszkę pod albo między nogi żeby stopy były mniej więcej na linii kręgosłupa- powinno pomoc
  • Odpowiedz