Wpis z mikrobloga

jakos Musk buduje

i co z tego budowania, jak nadal nic nie powstało, i nie może powstać, ja nie wiem jak możesz swoim umysłem nie ogarnąć tego, że tak niskie ciśnienie na tak długim odcinku nie może być utrzymane, z uwagi na np. rozszerzalność cieplną materiału, nie ma takiego materiału, który mógłby być elastycznym połączeniem dwóch rur z tak niskim ciśnieniem.
I jeszcze gdzie przy nieszczelności całe to "rozrzedzone powietrze" zapieprza w
  • Odpowiedz
@JaPoChomika ta oslepiony xd. Zobacz sobie jak dlugo taki bill gates jest miliarderem a gowno zrobil a jest bogatszy 3 razy od muska. Przypomne. Musk zapoczatkowal rewolicje aut elektrycznych, rewolucje transportu publicznego hyperloop, polaczy mozg z telefonem nauralink, skolonizuje ksiezyc i marsa, wyslal tesle x w kosmos oraz zapoczatkuje turystyke kosmiczna( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
A teraz bill gates zobacz ze robi z siebie debila i majac tyle kasy nic z nia nie potrafi zapoczatkoeac wiec wzial sie za budowe inteligentnego miasta xd
  • Odpowiedz
@WINOGROON:

To jednak nie wszystko – ogniwa pokrywające trasę Hyperloop nie tylko zapewnią zasilanie dla systemu transportu, ale też będą w stanie wygenerować nadwyżki energii

I cyk artykuł do śmieci, xD te panele to by chyba musiały być na tej jego tubie i 20 hektarów wokół (a te na "wizualizacji" skierowane prostopadle do nieba to chyba 40ha XD), żeby napędzić pompę podciśnienia, która ma raz na pół godziny (bo co
  • Odpowiedz
Ludzkosc potrzebuje milarderow takich jak Musk ktory nawet nie patentuje hyperloopa a nie zachlannych korporacji ktore potrafia nawet opatentoeac guziki do pada xddd
  • Odpowiedz
@Znawca_Bigosu no tak bo przez 60 latek nic a nic sie nie zmienilo XD oczywiscie a tesla miala nie zarabiac a zarabia i produkuje wiecej od jaguara ale hurr durr musk potrzebuje pompowania akcji tesli XD hyperloop to fakt i przyszlosc tak samo jak autonomiczne samochody tesli( ͡° ͜ʖ ͡°) w pelni autonomiczne( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
hyperloop to fakt

jeśli mówisz o kilometrowym odcinku zardzewiałej tuby gdzieś na pustyni w kaliforni, gdzie osiąga się zawrotne prędkości 200km/h w warunkach ciśnienia atmosferycznego, z modelem w skali 1:3 to tak, to fakt. Dobra to moja ostatnia odpowiedź, żegnaj, może wyleczysz się z Muskizmu
@WINOGROON:
  • Odpowiedz
o samolotach mówiono to samo

mówiono, że panele słoneczne nie będą w stanie zasilić silnika samolotu? Mówiono, że rozszczelnienie ośrodka, w którym porusza się samolot spowoduje wypadek? Rzecz w tym, że dowód na to, że latanie jest możliwe istnieje dłużej od ludzi (patrz: ptaki). A hyperloop został obalony 50 lat przed stworzeniem. Zobaczymy za 20-50 może 100 lat, nie za 2 jak twierdzi Musk
@Gorbo2004:
  • Odpowiedz