Aktywne Wpisy

vateras131 +10
Jakie gry według was mają najciekawszą główną mechanikę/gameplay? Chodzi mi o takie tytuły, które raczej nie stawiają na fabułę, graficzne wodotryski, dodatkowe aktywności i inne fillery, lecz całe "mięso" leży w rozgrywce, która potrafi przez długi czas zaskakiwać głębią. Moje typy:
-Noita (wtf, mój mózg nie ogarnia tej gry)
-PoE
-rimworld
-balatro
-factorio
-Noita (wtf, mój mózg nie ogarnia tej gry)
-PoE
-rimworld
-balatro
-factorio

Fantomo +120
źródło: 1000024097
Pobierz

źródło: comment_bB0YVdKu05BdJp8IEjP0yFtFcobV7wWB.jpg
Pobierzi co z tego budowania, jak nadal nic nie powstało, i nie może powstać, ja nie wiem jak możesz swoim umysłem nie ogarnąć tego, że tak niskie ciśnienie na tak długim odcinku nie może być utrzymane, z uwagi na np. rozszerzalność cieplną materiału, nie ma takiego materiału, który mógłby być elastycznym połączeniem dwóch rur z tak niskim ciśnieniem.
I jeszcze gdzie przy nieszczelności całe to "rozrzedzone powietrze" zapieprza w
I cyk artykuł do śmieci, xD te panele to by chyba musiały być na tej jego tubie i 20 hektarów wokół (a te na "wizualizacji" skierowane prostopadle do nieba to chyba 40ha XD), żeby napędzić pompę podciśnienia, która ma raz na pół godziny (bo co
bo nie może, bo pomysł ma ponad 100 lat XD "wizjoner". Patent ma Robert Goddard, który otrzymał w latach 50 20 wieku XD
@WINOGROON:
jeśli mówisz o kilometrowym odcinku zardzewiałej tuby gdzieś na pustyni w kaliforni, gdzie osiąga się zawrotne prędkości 200km/h w warunkach ciśnienia atmosferycznego, z modelem w skali 1:3 to tak, to fakt. Dobra to moja ostatnia odpowiedź, żegnaj, może wyleczysz się z Muskizmu
@WINOGROON:
mówiono, że panele słoneczne nie będą w stanie zasilić silnika samolotu? Mówiono, że rozszczelnienie ośrodka, w którym porusza się samolot spowoduje wypadek? Rzecz w tym, że dowód na to, że latanie jest możliwe istnieje dłużej od ludzi (patrz: ptaki). A hyperloop został obalony 50 lat przed stworzeniem. Zobaczymy za 20-50 może 100 lat, nie za 2 jak twierdzi Musk
@Gorbo2004: