Wpis z mikrobloga

@appylan: Nareszcie dobra wiadomość, ciekawe dlaczego nie zrobili tego wcześniej, tylko to odwlekali mimo że temat wisiał w powietrzu od jakichś dwóch miesięcy. Czekali na pasmo porażek i spadek do drugiej połówki tabeli? Takie czekanie nie wiadomo na co nie stworzyło nic dobrego, bo było wiadome że Lewandowski poleci, a jego następca będzie potrzebować czasu żeby wprowadzić swoją filozofię.

Liczę, że za niego przyjdzie jakiś konkretny szkoleniowiec, nie obraziłbym się na
@Jedrula93: Co z tego, że się ładnie wypowiadał skoro na jego Zagłębie nie dało się patrzeć. Średnia 1,28 pkt/mecz w drużynie z takim potencjałem jest nie do pomyślenia. Będę go pamiętać przede wszystkim jako trenera, który obwinia swoich piłkarzy za słabe wyniki - razem z piłkarzami powinien tworzyć drużynę, stawiać w ich obronie, a on wychodzi na konferencję i mówi "Dominik zawalił nam mecz" XD
Średnia 1,28 pkt/mecz w drużynie z takim potencjałem jest nie do pomyślenia

@ejrafi: Wynik nie powala, ale jaki to konkretnie potencjał ma Zagłębie twoim zdaniem? Stokowiec miał 1,44 pkt/mecz, czyli nieco tylko lepiej.

Patrzę na kadrę Zagłębia i ona nie powala na kolana. Nie powiedziałbym, że to jest drużyna na Top 3 Ekstraklasy, a i Top 5 byłoby mocno dyskusyjne.
@ejrafi: Ja w ogóle nie rozumiem jaki był sens zatrudniania go. Kumam, że Zagłębie zwolniło Stokowca bo byli już znużeni ciężkim stylem gry i wcale nie wybitnymi wynikami ale czemu zatrudnili typa bez żadnego doświaczenia? Postawili wszystko na to, że może trafi im się strzał w środek tarczy xD? Zrozumiałbym jakby zatrudnili wtey kogoś czy to z wynikami w I/II Lidze czy z zagranicy, któremu coś po drodze nie wyszło ale
@Bartoni: @ejrafi: Pomysł jak pomysł, lepsze drużyny od Zagłębia się na takie ruchy decydowały - i to się często sprawdzało.

Brak doświadczenia trenerskiego miał być rekompensowany doświadczeniem piłkarskim, w dodatku wychowanek klubu, pracował z Lucescu, żaden piłkarz w teorii nie miał prawa mu powiedzieć "W dupie byłeś, gówno widziałeś". W teorii mogło się to udać - nie wyszło. Pi razy oko Zagłębie jest w tym samym miejscu, co przed rokiem,