Aktywne Wpisy
Hellicon +19
W ogóle to jestem zażenowany postawą Mirków. Toruńska Zuzia odnalazła się po weekendzie, a tu brak memów i jazdy po temacie. Te wszystkie Mirabelki z tekstami 'nie wiesz, nie oceniaj, pewnie ufo ją porwało' zasługują na roast. O klasycznym 'rodzina prosi o niezadawanie pytań' to już nawet szkoda gadać.
wazogrodowy +2
Cześć wykop. Jestem tu nowy. Ch iałbym się przywitać i mam nadzieję że zostanę tutaj przyjęty
Mirki, dzisiaj piekąc ciasto odkryłam super fajne i ciekawe doświadczenie, które można zrobić samemu w domu (ʘ‿ʘ)
Jak się zmiesza mąkę ziemniaczaną (skrobię) z wodą w odpowiednich proporcjach (tak gdzieś 2:1) to powstaje nam ciecz nienewtonowska!
Można też dodać odrobinę barwnika np. soku z malin i jest fajnie, bo mamy kolor.
I teraz jest tak, że jak obchodzimy się z tym delikatnie, np. lekko pomieszany to to się zachowuje jak ciecz a jak użyjemy siły np. uderzymy łyżeczką to zachowuje się jak ciało stałe i jest w c--j twarde. Spływa z łyżeczki jak miód a jak walniemy palcem to możemy sobie tego palca złamać (ʘ‿ʘ)
Pół dnia się tym jaram i zrobiłam to znowu jeszcze raz, żeby się pobawić. Polecam, świetna zabawa dla całej rodziny ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Oczywiście sprawdziłam i w necie są też przepisy jak to zrobić, ale ja to sama dzisiaj odkryłam, sama! xD
@hipotrofia: Masz kudłate myśli.( ͡° ͜ʖ ͡°)
Komentarz usunięty przez autora
Ogólnie siostra fanatyczka glutów, nawet jakieś przepisy znajduje albo kupuje zestawy do ich robienia w domu XD
Oby nieprędko