Aktywne Wpisy
dowujawafla +224
Vladimis +78
K---a jak żyć w tym kraju.
Moja matula kupiła używane auto i przez to, że jeszcze było ubezpieczone na poprzedniego właściciela to ubezpieczalnia nie poinformowała o końcu OC a jej się miesiące pomyliły i cyk będzie 8600 cebulionów kary, czyli ""2 miesiące minimalnej" a w realiach praktycznie 3 bo podatki.
Kobieta która przez całą karierę kierowcy w najgorszym wypadku przytarła lakier albo doprowadziła do małego wgniecenia dostaje większą karę od kogoś kto
Moja matula kupiła używane auto i przez to, że jeszcze było ubezpieczone na poprzedniego właściciela to ubezpieczalnia nie poinformowała o końcu OC a jej się miesiące pomyliły i cyk będzie 8600 cebulionów kary, czyli ""2 miesiące minimalnej" a w realiach praktycznie 3 bo podatki.
Kobieta która przez całą karierę kierowcy w najgorszym wypadku przytarła lakier albo doprowadziła do małego wgniecenia dostaje większą karę od kogoś kto
Jadąc gdzieś, trzeba liczyć się z tym, że nie jest tak łatwo i jest to
@orchee: Serio, ktoś sobie planuje podróż - będąc W OBCYM MIEŚCIE, którego NIE ZNA - w ten sposób, że dojeżdża pod dworzec z mniej niż 10-minutowym zapasem?
Ja bym się bał, że 10 minut to w jakimkolwiek większym
Każde, k---a, każde większe miasto ma numery/litery przy przystankach, wwa, lublin, łódź, nawet k---a rzeszów na tej j-----j ukrainie ma jednoznacznie określone przystanki. Ale nie, kraków, nie ma. Rondo mogilskie, 8 przystanków, góra dół, i weź się człowieku połap, a co dopiero turysta xDD
Dwie tablice masz na zdjęciu, a trzecia jest zaraz nad automatem kolei małopolskich kierująca na perony, dworzec PKP i PKS. Gdyby tego było mało, to przed samym tunelem Magdą masz wielką tablice PKP z których peronów odjeżdża dany pociąg
@raj: Bezedura. Jadąc od zachodu zdecydowanie najbliżej i najszybciej jest z Lubicz.
W drodze powrotnej to oczywiście nie ma sensu. Niemniej to są rady dla obeznanych.
Sama zmiana nazwy przystanku jest dla mnie irracjonalna. Większość turystów nie korzysta z przystanków tunel lub wschód, ponieważ główne atrakcje turystyczne miasta położone są
Mając wybór wolę iść wzdłuż lub przez park, niemniej to już subiektywna opinia.
I bardzo dobrze, jak ktoś nie będzie mówił basztowa lot i dworzec od razu wiesz, że nie jest rodowitym krakusem(✌ ゚ ∀ ゚)☞
Powszechnym obrazem w większych miastach w Europie jest to, że
@marcinst: Sama Lubicz jest ulicą raczej nieprzyjazną dla pieszych, dojście do dworca od strony Bosackiej, to które zaznaczyłeś, tez specjalnie wygodne nie jest, a intuicyjne już na pewno nie. To jest opcja wyłącznie dla miejscowych, dobrze obeznanych z miastem i którym nie przeszkadza chodzenie po mało przyjemnych miejscach, na pewno nie dla turysty.
@raj: Planować sobie nie musisz. Wystarczy, że jakiś debil zablokuje przejazd tramwajowy w ciągu Długiej albo Karmelickiej (no chyba że akurat remontują Królewską..), jakąś szynę wybrzuszy przy Filharmonii, robotnicy pod mostem kolejowym pod Halą Targową odetną prąd w ramach prac budowlanych, lub... wybierz sobie