Wpis z mikrobloga

@Poro6niec: O, to jest mocne:

Sam jestem Katolikiem ale Wara od Polski i Naszych Kobiet! Bo #!$%@? w brudny łeb!

Gwoli wyjaśnienia - pan Piotr zwraca się tak do Papieża ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
Naszych Kobiet

@Tajch: zawsze mnie rozwala ten tekst
takie stuleje traktują płeć piękną jak jakiś klocek LEGO - on jest mój i już, w ryj dam jak podejdziesz
@saakaszi: wpisałem katolicka nienawisc i wszedłem w grafikę
  • Odpowiedz
Czym się różnicie katole od islamistów chcących narzucać innym siłą wiarę? No k@rwa czym?

@lakukaracza_: Napisała osoba narzucając swój brak wiary innym, trochę takie fuck logic w twoim wykonaniu.
  • Odpowiedz
@lakukaracza_ katolicka nauka społeczna mówi o tym iż obywatel powinien brać odpowiedzialność za losy swojego kraju, przejawia się to między innymi w tym żeby iść głosować. Powiedz mi co w tym widzisz złego i gdzie tu widzisz jakieś narzucanie innym swojej wiary.
  • Odpowiedz
  • 9
@temokkor "(...) oraz wskazywać jaki sposób rządzenia jest zgodny z katolickim nauczaniem. Kościół ma nawet obowiązek wezwać do buntu wobec tyrana, który łamie boże prawa."

To nie jest próba nawolywania biskupow do narzucania swojej wiary?
  • Odpowiedz
@krafo Nie, narzucanie komuś wiary było by gdyby siłą nakazywali ateistom wierzyć w Boga i chodzić do kościoła oraz przyjmowac sakramenty. Juz bardziej upierdliwi są jechowi bo łażą po domach. W Polsce masz wolność wyznania i nikt Cię nie prześladuje jeśli jesteś ateistą, nikt cię za to nie wsadzi do więzienia ani nie skaże na śmierć. Co do wyzwania do buntu przeciw tyranii wyobraź sobie taką hipoteczną sytuację, może lekko wręcz abstrakcyjną
  • Odpowiedz