Aktywne Wpisy
kaszaamanna +725
Minął prawie miesiąc, a ja nie wiem czy jeszcze żyje. Każdy poranek to dla mnie walka z demonami aby jakoś wstać i móc zająć się córką i przetrwać to piekło na ziemii.. Mimo to daje rade, a młoda rośnie radośnie - zjedliśmy nawet pierwszą marchewkę :)
Czas raczej nie leczy ran, bo z każdym dniem jest coraz gorzej. Tęsknota rozrywa serce i myśli. Najbardziej boję się dzisiejszej wigilii i świąt - był
Czas raczej nie leczy ran, bo z każdym dniem jest coraz gorzej. Tęsknota rozrywa serce i myśli. Najbardziej boję się dzisiejszej wigilii i świąt - był
źródło: IMG_5676
Pobierz
Bokusz +1852
Mamy to (。◕‿‿◕。)
Święta uważam za rozpoczęte ( ͡°( ͡° ͜ʖ( ͡° ͜ʖ ͡
Święta uważam za rozpoczęte ( ͡°( ͡° ͜ʖ( ͡° ͜ʖ ͡
źródło: 1000025693
Pobierz

Tag :latest w dockerze to zawsze ostatnio wrzucony obraz, dlatego lepiej go nie używać tylko konkretnej wersji.
Musiałem ustawić wersję legacy czyli 1.30, to wtedy ją pobrało. Do wersji najnowszej nie mam dostępu. :|
Kwestia czy wpiszę numer wersji czy latest raczej nie ma znaczenia, jest napisane przecież na tej stronie która to wersja pliku Dockerfile.
docker pull mediawiki:1.31.11.31.1: Pulling from library/mediawiki
Tylko nadal jest niezrozumiałe, dlaczego to po prostu z pliku yml nie działa. Może jednak coś z cache albo czymś. Niedobre jest to, że nie wiesz czego się spodziewać, zadziała dziwacznie i już.
Co jest z tym nie tak!?
Tag jest wpisany 1.31.1 ale odpala się wersja 1.27.5. Tak
Ale widzisz, że w obrazie jest wpisana wersja 1.27.5?
Nie wiem co można bardziej wyczyścić. To praktycznie pewne że to nie wina nie usuniętych kontenerów.
To co jest z tym nie tak? Podgląd pliku Dockerfile pokazuje, że odnosi się do wersji 1.31.1 a po pobraniu widać że starą wersję.
Nie wiem, jakiś parametr trzeba dodać, żeby szła najnowsza wersja mediawiki?
To jest już chore. :|