Wpis z mikrobloga

@dertom:

Obecnie służbę w policji może pełnić obywatel polski o nieposzlakowanej opinii. Autor petycji, która wpłynęła do sejmowej komisji ds. petycji chce, by ten warunek został zniesiony – pisze „Puls HR”. Nowe brzmienie miało być następujące:

– Służbę w Policji może pełnić osoba zameldowana na terytorium Rzeczpospolitej Polskiej przez okres co najmniej 6 miesięcy przed przystąpieniem do pełnienia służby, posiadająca prawo stałego pobytu na terytorium Rzeczpospolitej Polskiej o nieposzlakowanej opinii –
@JohnFairPlay:
@dertom: @oydamoydam: @MrPikachu: A kto jest autorem petycji? Przecież to jest kluczowe w tej sprawie. Jak widze jest anonimowa. Czyli petycję mógł wysłać ktokolwiek, bo przeciez przepisy pozwalją to zrobić nawet przez internet lub poczta.
Dlaczego autor petycji wstydzi się ujawnić? Petycja to PDF bez żadnego podpisu. Dla mnie mocno śmierdzi tu trochę ruską propaganda obliczoną na oburzenie polskich nacjololo. Zapewne skutecznie , bo przecietna osoba
@JohnFairPlay: No to kto jest autorem? Dlaczego się nie ujawnia? Zobacz złożył petycje nie wiadomo kto, a być moze stanie się to jednym z tematów dyskusji po forach i twitterze jakby to były juz uchwalane przepisy.
Nie przesądzam przeciez, bo autora nie znam jednak to wygladą tak jak próba zrobienia fermentu z wniosku jaki każdy może wysłać.
@szurszur: Nie wiem ziombel, ale doszukiwanie się wszędzie spisku Rosjan to trochę popadanie w paranoje, a to domena @Andreth

Równie dobrze można stwierdzić, że wysłanie do nas 2mln kacapów to również spisek Rosjan, bo w ten sposób chcą później wejść do Polski, usprawiedliwiając się tak samo jak w '39
@JohnFairPlay: Powtarzam, że nie przesądzam ,ale ma to kilka cech wrzutki wypuszczonej dla okreslonego celu.
Powtarzam nie przesądzam przecięz, ale to, że nie jest znany autor każe mi być ostrożnym.
Oczywiście autorem może być tez ktoś kto chce podbudować poparcie dla radykalniejszych środowisk antysystemowych. Może i petycja jest prawdziwa. Dopóki tego nie wiemy uważam, że bardziej właściwym jest rozpatrywac kilka wariantów niż z góry zakładać, że ktoś naprawdę chce tych przepisów
Czyli albo złożył to jakiś nawiniak nieogar, albo zrobił to ktoś w celu wywołania okręslonej reakcji częsci Polaków

@szurszur: Albo ukrainiec, który chce strzelać do Polaków - wytłumaczenie tak samo prawdziwe/realne jak Twoje.