Aktywne Wpisy
Zawiera treści 18+
Ta treść została oznaczona jako materiał kontrowersyjny lub dla dorosłych.
PodniebnyMurzyn +133
Hehe a patrzcie co ja mam
##!$%@?
##!$%@?
Skopiuj link
Skopiuj linkTa treść została oznaczona jako materiał kontrowersyjny lub dla dorosłych.
Wykop.pl
Biorę się na poważnie za oszczędzanie, ale czuję, że jakaś dodatkowa pomoc może się przydać, bo jestem w tym temacie zielona jak pietruszka na wiosnę a mieszkanie się samo nie kupi.
#ksiazki #finanse #oszczedzanie
Jeśli chodzi o samo budżetowanie to ja mam miesięczny budżet, który wcześniej staram się planować i w miesiącu na bieżąco uzupełniam wydatki + koryguje jeśli zdarzą się nieplanowane wydatki. Warto też
Mam nadzieję, że się uda :D
Osobiście nie widzę sensu kupowania książek. Jest tyle tematów na blogach o oszczędzaniu, że wystarczy poczytać, później przemyśleć i wdrożyć u siebie :D
No i trzymam kciuki, bo patrząc po znajomych nieświadomość w finansach potrafi boleć (szefie daj zaliczkę ;)
Na szczęście zarabiam tyle, że zaliczek nie biorę, a i odłożę trochę, ale ciekawa byłam, jak to usprawnić :)
Wyczaiłem całkiem sensowne szablony budżetu miesięcznego i rocznego w Google Docs, nawet lepiej rozwiązane od mojego pomysłu, ale nie chcę mi się migrować, a poza tym robię apkę webową na pracę inż do tego typu rzeczy żeby z telefonu wygodniej wpisywać dane :) (W sumie i tak migracja mnie nie ominie jeśli