Wpis z mikrobloga

@Serrrek: Polska jest państwem bardzo atrakcyjnym dla inwestorów a moja firma, światowy potentat, mając do wyboru 3 lokalizacje (oprócz naszego kraju były Niemcy, Czechy i Szwecja) wybrał właśnie kraj nad Wisłą. Nieprawdą jest, że PiS uczynił Polskę nieatrakcyjną dla inwestorów - to po prostu bzdura. I tak właśnie wygląda krytykowanie partii Kaczyńskiego - zamiast konkretów i rzetelnych dowodów mamy zwykłe p---------e.
  • Odpowiedz
@NieBojeSieMinusow: rozumiem, że AmberGold, komisja do spraw Vat, komisja do sprawy afery Rywina, prezydent Łodzi z wyrokiem karnym z PO, afera reprywatyzacyjna HGW itp, to nie było łamanie prawa ? Jeżeli w 2013 też był odpływ inwestycji, to rząd PO-PSL robił z Polski wyrzutków Europy ? Śmiało pytaj, porozmawiam chętnie o nadwyżce budżetowej, wzroście urodzeń dzieci, zmniejszeniu realnego ubóstwa itp.
szczamnamlodziez - @NieBojeSieMinusow: rozumiem, że AmberGold, komisja do spraw Vat, ...

źródło: comment_MAVq1zGU4jGrMu7ZYJCWfMFFwrrOz2dp.jpg

Pobierz
  • Odpowiedz
@ZeromNesse: Ok,masz konkrety:

1) w 2016 r napływ bezpośrednich inwestycji zagranicznych do Polski w 2017r. wyniósł 6,43 mld dol. w porównaniu do 13,93 mld dol w 2016 r. - wynika z raportu "World Investment Report 2018" opublikowanego przez UNCTAD

2) W 2017 r. wartość napływu zagranicznych inwestycji bezpośrednich spadła do poziomów odnotowywanych poprzednio w czasie kryzysu finansowego 2008-09 czy kryzysu zadłużeniowego w Europie w 2013 r -wg NBP

Twój przykład
  • Odpowiedz
@Serrrek: Co za pierdoły. W jaki sposób PiS po 2015 roku złamał prawo? Jakiekolwiek? Bo ja słyszę jedynie jakieś frazesy o łamaniu konstytucji i "opinii wielu komentatorów" XDDD Nie interesują mnie jacyś komentatorzy z p---y, chcę poznać konkretne nazwiska i konkretne paragrafy.

A masz dość spore pole do popisu, bo swego czasu mieliśmy tu nawet więzienia CIA, prowokacje CBA, samobójstwa polityczne i tak dalej. Ale założę się, że powiesz mi
  • Odpowiedz
rozumiem, że AmberGold, komisja do spraw Vat, komisja do sprawy afery Rywina, prezydent Łodzi z wyrokiem karnym z PO, afera reprywatyzacyjna HGW itp, to nie było łamanie prawa ?

@szczam_na_mlodziez: czekaj, co xd
- w jaki sposób Amber Gold to "łamanie prawa przez PO"?
- w jaki sposób komisje są "łamaniem prawa" xD
- prezydent Łodzi nie jest z PO, tylko jest przez PO popierana, podobnie jak przez
  • Odpowiedz