Wpis z mikrobloga

@zortabla_rt: przecież to jest kilka (ewentualnie naście) minut roboty. Zrób sobie regexpa co Ci wyciągnie id i nazwę i wtedy robisz GRUPA2/GRUPA1 i masz całego linka
  • Odpowiedz
@zortabla_rt: a jak to się ma do tego co wrzuciłeś w pierwszym poście? Musisz mieć jakiś "pattern" żeby to połapać i musiałbyś dać więcej przykładów linków do zmiany i tego jakbyś chciał żeby to wyglądało finalnie.
  • Odpowiedz
@Rst00: Problem jest taki, że nowe produkty były tworzone niezależnie i są tylko randomowo podobne. Człowiek rozpozna, bot na moje oko ma ogromny problem.
Robiłem własny algorytm sprawdzający występowanie wszystkich liter alfabetu w obu kombinacjach.
Jeśli rozbieżność byłaby > jakaś wartość, wtedy bot stwierdzałby że link ma wystarczająco dużo wspólnego by go zmapować.
Tu pojawia sie kolejny problem - trzeba każdy rekord przepuścić przez sprawdzanie, nie wiem jak to zrobić
  • Odpowiedz
@zortabla_rt: mieszasz strasznie takimi ogólnikami i nic z tego nie wynika. Jakie linki, jaki algorytm, jaki bot, jakie mapowanie itd. Dajesz jeszcze więcej niewiadomych niż w pierwszym poście.
  • Odpowiedz