Wpis z mikrobloga

  • 269
Jako że w Lidlu mięso mielone 1 kg za 8 zł to cały tydzień będę w--------ł spaghetti bolognese xD.
Na 0.5 kg mięsa mielonego 2 puszki pomidorów (też w promo) i pół słoiczka koncentratu pomidorowego.

Mięcho podsmażyłem, aż się zrobi "sypkie", dodałem pomidory, soli, bazylii suszonej, poczekałem aż wodai wyparuje mieszając cały czas, pod koniec koncentratu pomidorowego wymieszać i gotowe.

Mi smakuje, zaraz skończy się gotować makaron, posypać serem żółtym i gotowe ( ͡° ͜ʖ ͡° )*:.
Tanie i dobre danie dla studenta.

#gotujzwykopem #gotowanie #kuchnia #foodporn #studbaza
Mudzin3K - Jako że w Lidlu mięso mielone 1 kg za 8 zł to cały tydzień będę w--------ł...

źródło: comment_1KIqLuIRuX6AnJ2QfcpILt5E56JANiyV.jpg

Pobierz
  • 80
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@LM317K: przecież promocyjne mięso wieprzowe w kawałku kosztuje dokładnie tyle samo bardzo często. Często są promocje na łopatkę za 7,50-9zł. Już pomijam ewentualną jakość obu mięs i to jakiego sortu mięso zostało zmielone, bo mi to wisi, ale cena i tak przeciętna jak na market.
  • Odpowiedz
@LM317K: @czerwony425: to ze mieso jest po 8zl na promocji to nie oznacza ze gorszego sortu, po prostu lidl czy biedronka moze sobie pozwolic na takie ceny bo odbije sobie na czyms innym i tak pewnie na tym jeszcze zarabia
no i przeciez kilo łopatki to normalnie kosztuje z 10-12 zl w miesnym
  • Odpowiedz
@LM317K: że szybciej nie sądzę, jest hermetycznie zapakowane, jak opakowanie nie napuchło od gazów, powinno być ok. Bardziej ryzykowne jest imo kupowanie takiego mięsa w woreczku w mięsnym, albo mięsa z kością.
  • Odpowiedz
@Mudzin3K: w------l tam cebulę, marchewkę, seler, czosnek, troszkę boczku takiego typowo polackiego, zalej wytrawnym winem. no i bez parmezanu nawet nie ma co siadac do jedzienia.

to tak pisząc na szybko.
  • Odpowiedz
@Shengen: nope, ja robię z pamięci. najprościej jak zrobisz tak jak zwykle robisz sos, tylko w międzyczasie dodaj boczek pokrojony jak najdrobniej potrafisz w np. kostkę. możesz go wrzucić na początku, albo smażyć razem z resztą mięsa.
  • Odpowiedz