Wpis z mikrobloga

Mirki, pomocy, bo jestem p---ą. Rozsyłam sobie CV zagranicę i dzisiaj ktoś do mnie dzwonił z zagranicznego numeru, ale... oczywiście nie odebrałem. Ręce trzęsą mi się do teraz, a to było 20 minut temu. Czy można być większą s---------ą? K---a nigdy nie znajdę porządnej pracy... nie mam problemów z rozmową twarzą w twarz, ale przez telefon panicznie się boję, tym bardziej jeśli dzwoni do mnie ktoś z obcego kraju. Po co tym ludziom podaje się maila, jak oni z b---y dzwonią? Czuję się jak skończone g---o. Do dziewczyny nie mam problemu zagadać, egzaminy też raczej zawsze bez problemu. Nawet prawko jak zdawałem, to mimo stresu, ręka czy noga mi nie drgnęły, a tutaj, przy głupiej pracy wymiękam. Ja p------ę, zabijcie mnie...

#praca #pracbaza #przegryw #stulejacontent
  • 13
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@bezbekpol: oddzwoń i na luzaku. Jak dostaniesz robote to dostaniesz jak nie to nie. W czym problem. Jak nie zadzwonisz to bankowo jej nie dostaniesz wiec dzwoniąc Twoje szanse są większe niż 0 jakie masz obecnie.
  • Odpowiedz
@bezbekpol: nie wiem z czego to wynika, ale też unikam rozmów telefonicznych, bo się cykam nie wiem czego XD i też z załatwianiem spraw w cztery oczy czy innymi rzeczami nie mam takich problemów ¯\_(ツ)_/¯
  • Odpowiedz
@Vertex5: po zerowym odzewie z prac(h)uj.pl, robię teraz tak, że albo tam wyszukuje pracy po konkretnym kraju i wysyłam cv bezpośrednio do firmy, albo babram się w EURESie xD
  • Odpowiedz
@bezbekpol: Z czasem nabierzesz parktyki, ja na przed pierwszymi w zyciu rozmowami o prace to niemalze sralem w gacie ze stresu, teraz rozwalam je praktycznie z automatu i gdzie nie pojde to cyk i oferta pracy ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@Eugeniusz_Zua: wiesz, po polsku nie ma problemu, nawet jak na angielski przechodzimy. no ale jak ktoś dzwoni zza granicy i dochodzi akcent i w ogóle, to inna sprawa. Jak to nie jest przegryw, to co xD? Nie różnię się niczym od gościa, który też nie może znaleźć laski xD Już rok się z tym bujam i nie mam do siebie i reszty siły. Po prostu chcę sobie spokojnie pracować, robić
  • Odpowiedz
@bezbekpol: To akurat prawda, ze teraz wszedzie preferuje sie dynamiczniaków, nawet w it beda woleli slabszego dynamiczniaka niz super programiste z aspergerem o ile nie posiada turbo wyjatkowej wiedzy.

Nie różnię się niczym od gościa, który też nie może znaleźć laski xD

Z tym juz bym polemizowal, prace latwiej znalezc ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz