Aktywne Wpisy

ZenujacaDoomerka +75
Powiem szczerze że wstydzę się mówić na terapii ostatnio o wielu rzeczach. Jak mam przed dorosłymi ludźmi opowiadać o tym, że śpię z pluszakami i chce być głaskana,chwalona i zaopiekowana? Przecież oni sobie pomyślą, że mam nieźle pod kopułą xd
#gownowpis
#gownowpis

diabeu255 +7
Ktoś w pracy podkrada mi z mojej szafki sól.
Robi to często bo opakowanie znika w szybkim tempie i mnie już to trochę #!$%@? bo niedawno kupiłem nowe.
Czego do tej soli dosypać by oduczyć delikwenta sięgania po nieswoje? Myślałem o proszku do prania ale chętnie zobaczę inne propozycje.
#pracbaza #zlodzieje #zemsta
Robi to często bo opakowanie znika w szybkim tempie i mnie już to trochę #!$%@? bo niedawno kupiłem nowe.
Czego do tej soli dosypać by oduczyć delikwenta sięgania po nieswoje? Myślałem o proszku do prania ale chętnie zobaczę inne propozycje.
#pracbaza #zlodzieje #zemsta

Czy ktos jest mi w stanie pomoc. To prosta srpawa, ale dopiero zaczynam sie uczyc VBA.
Sub iex()
Dim i As Integer
Dim y As Integer
y = 1
i = 107
Range(Cells(17, 5), Cells(112, 5)).Copy Destination:=Cells(17, 45)
Range(Cells(17 + i, 5), Cells(112 + i, 5)).Copy Destination:=Cells(17, 45 + y)
Range(Cells(17 + 2 * i, 5), Cells(112 + 2 * i, 5)).Copy Destination:=Cells(17, 45 + 2 * y)
.
.
.
End Sub
#excel #vba #programowanie
For m = 0 To 50Range(Cells(17 + m * i, 5), Cells(112 + m * i, 5)).Copy Destination:=Cells(17, 45 + m * y)
Next
Cells(17, 45 + m * i).Resize(96).Value2 = Cells(17 + m * i, 5).Resize(96).Value2@maku93: ?
4 7 3
4 2 3
0 2 3
0 0 0
0 0 0
0 0 0
i chcialbym sumowac pod dwa aby wynik byl nastepujacy
8 9 6
0 2 3
0 0 0
Chodzi o zamiane 15 min w 30 minutowe interwaly. :)
Co do drugiego tematu, to może coś w ten deseń:
For m = 1 To 10Cells(m, 2).Value = WorksheetFunction.Sum(Cells(m * 2 - 1, 1).Resize(2))
Next
@DwaNiedzwiedzie:
dzieki, twoje dzialalo ale potrzebowalem loopa i na forum MrExcel mi takie cudo stworzyli
Sub IEX2()
Dim Ary As Variant, Nary As Variant
Dim r As Long, c As Long, i As Long
Ary = Range("A1").CurrentRegion.value2
ReDim Nary(1 To UBound(Ary), 1 To UBound(Ary, 2))
For r = 1 To UBound(Ary) Step