@raceman: Każdy rezonans magnetyczny jest tomografia, ale nie każda tomografia jest renozansem magnetycznym. @Mis_Kudlacz: Kurde, ja w Szwajcarii miałem już 2 razy (wypadki rowerowe). Czas oczekiwania, następny dzień oraz 6 dni (mogłem wcześniej, ale tego samego dnia miałem spotkanie z lekarzem).
@sargento Dzisiaj byłem zapytać, ile będę czekać. Tylko 11 miesięcy, nie jest źle. ( ͡º͜ʖ͡º)
@Mis_Kudlacz: jeśli piszesz o TK to poszukaj dobrze ;) uwierz, że - szczególnie w tym okresie każdego roku - terminy na TK w niektóry placówkach są takie, że przy dobrych wiatrach zrobisz badanie następnego dnia ;)
niech ktos to mi wytlumaczy ( ͡°ʖ̯͡°) jak mi robili rezonans to bylo moze 5minut, jak to jest ze nie obrabiaja setki osob w dzien. Zwlaszcza, ze takiej maszyny sie nie wylacza, zeby nie rozlegulowac, tam dzien i noc powinien ktos siedziec i zapierniczac
niech ktos to mi wytlumaczy ( ͡°ʖ̯͡°) jak mi robili rezonans to bylo moze 5minut, jak to jest ze nie obrabiaja setki osob w dzien. Zwlaszcza, ze takiej maszyny sie nie wylacza, zeby nie rozlegulowac, tam dzien i noc powinien ktos siedziec i zapierniczac
@Vittel nie no spoko, badanie mozna zrobic w kilkanascie minut, w 2 minuty nagrac na cd i jest Twoje ;) przeciez
@Vittel: do kolegi powyżej dopowiem też że są przypadki jak np. przy planowaniu radioterapii. idziesz do radioterapeuty, on mówi: o, tomograf wolny, chodźmy machnąć badanie. Robi się takie od ręki. Dłużej schodzi badanie z kontrastem i oceniane przez radiologa. @Mis_Kudlacz: w Krakowie czas oczekiwania to od 2 tygodni do 4-5 miesięcy
@debustrol: no spoko, ile jest lekarzy, ktorzy ocenia ze zdjec, a ile maszyn? 15 lekarzy, ktorzy spojrza vs jeden rezonans w miescie @reflex1: weszlam "z buta", mialam wstrzas mozgu, ale na pewno bylo to 5-10min wiec moze tylko rzucili okiem co mam w srodku ( ͡º͜ʖ͡º)
źródło: comment_wwZ3CZuCvmqLIllyJHUtPq0EK0lZb0rr.jpg
PobierzKomentarz usunięty przez moderatora
@Mis_Kudlacz: Kurde, ja w Szwajcarii miałem już 2 razy (wypadki rowerowe). Czas oczekiwania, następny dzień oraz 6 dni (mogłem wcześniej, ale tego samego dnia miałem spotkanie z lekarzem).
@SunnO XD, po prostu XD.
źródło: comment_PwgK77eCeINGpbBUrAqnTjDvp2gbeV5D.jpg
Pobierz@Mis_Kudlacz: jeśli piszesz o TK to poszukaj dobrze ;) uwierz, że - szczególnie w tym okresie każdego roku - terminy na TK w niektóry placówkach są takie, że przy dobrych wiatrach zrobisz badanie następnego dnia ;)
@Vittel nie no spoko, badanie mozna zrobic w kilkanascie minut, w 2 minuty nagrac na cd i jest Twoje ;) przeciez
@Mis_Kudlacz: w Krakowie czas oczekiwania to od 2 tygodni do 4-5 miesięcy
Mi rezonans (miałem dwa razy) kolana robili jakieś 45 min..
@reflex1: weszlam "z buta", mialam wstrzas mozgu, ale na pewno bylo to 5-10min wiec moze tylko rzucili okiem co mam w srodku ( ͡º ͜ʖ͡º)