Wpis z mikrobloga

@50HerbatGreya: ale istniejąca ideologia obyczajowa, która w tym momencie jest już wtłaczana dzieciakom do głowy na WDŻ już Ci nie przeszkadza. Podwójne standardy bardzo?

PS. Zabawne jest nazywać ideologią coś, co ma oparcie w nauce i jest dobrze zbadanym tematem przez wielu naukowców xD. Ale zapomniałem, nauka jest lewacka, a b--ń boże dziecko wychowywac na LEWAKA
  • Odpowiedz
To jest tragiczne spłycanie naszego istnienia.

@ZaplutyKarzelReakcji: Bzdura. To jest absolutnie wystarczające wyjaśnienie celu naszego istnienia. Problem z akceptacją tego faktu mają jedynie jednostki, które nie potrafią sprostać temu zadaniu.

S--s nie jest celem samym w sobie u żadnego z gatunków.
  • Odpowiedz
@agaja: raczej nie. Przeczytałam więcej niż połowę i do tej pory nic więcej niż, że kalendarzyk jest metodą planowania rodziny, a nie metodą antykoncepcyjną nie było. Patrząc na spis treści nie wydaje mi się, że będzie o tym coś więcej
  • Odpowiedz
@50HerbatGreya: dziecko samo ogarnie temat? Gdzie? Na forach internetowych gdzie można znaleźć info, że podczas pierwszego razu nie można zająć w ciążę czy w bravo? Nie rozsmieszaj mnie... Większość rodziców nie porusza takich tematów, bo wychodzą z założenia, że jak dziecko o czymś nie wie to nie ma problemu. I dziwi mnie, że doszukujesz się tutaj jakiegoś magicznego drugiego dna. Zwykła rzetelna edukacja, nic więcej. Gdyby w szkołach tak otwarcie
  • Odpowiedz
. Większość rodziców nie porusza takich tematów,

@ApoptozaMozgu: To nie twoja sprawa co robią rodzice. Dziecko jest ich i oni sprawują nad nim formalną i prawną opieke do 18 roku życia a nie ty czy jakieś totalitarne państwo. Wara od dzieci bolszewicy.

Jak świat światem wszystko działało tylko teraz banda wariatów ideologicznych pod płaszczykiem rzekomej "edukacji" chce pompować dzieciom do głów ideologie od najmłodszych lat

I jeszcze karykaturalnie zwiecie to
  • Odpowiedz
edukacji seksualnej?

@liberalnysernik: bo to ideologia a nie nauka
wara od dzieci komuno tęczowa.

P.S Zatrważające jest jak ludzie udający liberałów domagają się kolektywnego indoktrynowania dzieci. XD i nazywają
  • Odpowiedz
@50HerbatGreya: no to skoro dziecko 'jest rodziców' to po co ma chodzić do szkoły? Po co ma chodzic do lekarza? Przecież rodzice najlepiej wszystkiego nauczą, rodzice wiedzą najlepiej...

Są dzieciaki które nie mają dobrych kontaktów z rodzicami, w domu się nie rozmawia albo rodzice to ultrakatole i co wtedy? Myślisz, że nabuzowny hormonami 15latek zrezygnuje ze współżycia, bo będzie miał świadomość, że nie jest wystarczająco wyedukowany?
  • Odpowiedz
@ApoptozaMozgu: nauka i ideologia to dwie różne sprawy ale jeżeli był bym prawdziwym liberałem jak korwin to bym się pewnie domagał by system oświaty był prywatny a podatki odpowiednio niższe. Jest to jakieś rozwiązanie. Jestem otwarty.

A komune jechać maczetami drodzy marksiści obyczajowi.

Wasze zapalenie mózgu w tematach obyczajowych jest porażające. Pieprzycie w kółko non stopo ideologi. Nic innego was nie obchodzi li tylko ładowanie ideologi do dzięecięcej główki. Fanatyzm
  • Odpowiedz
że kalendarzyk jest metodą planowania rodziny, a nie metodą antykoncepcyjną

@ApoptozaMozgu: serio pisza o kalendarzyku, a nie o innych metodach naturalnych?
To marna jakośc merytoryczna i srednio rzetelna wiedza jednak. Szkoda...
A jest chociaż wyjaśniony cykl, fizjologia rozrodu, mechanizmy zapłodnienia itd?
  • Odpowiedz
@jaca_pump: Hmm jak już przywołałem biologię to polecam się douczyć jaka jest rola homoseksualizmu w podtrzymaniu gatunku, bo ma on biologiczne uzasadnienie. W wielu gatunkach homoseksualne osobniki wychowują dzieci :) np unpingwinow, ale temat jest dużo szerszy, jest o tym wiele prac naukowych

Wiec twój argument to klasyczne „na chłopski rozum” i „nie znam się to wypowiem”
  • Odpowiedz