Wpis z mikrobloga

@Seid: ależ ja ci nie bronię robicz na cokolwiek masz ochotę ¯\_(ツ)_/¯ twój uciśniony zapuszkowany mózg daje się we znaki w ocenie świata, z mojej strony mogę ci tylko polecić przesiadkę na rower :3 złapiesz świeżego powietrza, może przemyślisz na trzeźwo
że blokujecie nie tylko samochody ale też mpk

@mroz3: gdzież moja wolność, gdzież moje spóźnione tramwaje ( ) Zróbcie infrastrukturę z prawdziwego zdarzenia, to pogadamy, deal?
to nie my mamy zapuszkowane mózgi i chorobę nienawiści

@mroz3: po czym wnosisz? Po tym jadzie toczącym się z ust twojego sojusznika? A może po protekcjonalnym traktowaniu rowerzystów przed kierowców i ciągłemu robieniu im na złość, hmm?
@Seid: nie wnikam kim jesteś i jak pachniesz kolego ¯\_(ツ)_/¯ dostałeś dobrą dla zdrowia radę, rób z nią co tylko chcesz. PS istnieje taka instytucja jak prysznic
@satyricon: 7.7% zabitych na wypadek w zdarzeniach powodowanych przez rower kontra 6.9% zabitych na wypadek samochodowy. W świetle tego, że kierowca jest dobrze chroniony, zaś rowerzysta prawie w ogóle nie, to faktycznie zatrważająca różnica! Błędy przytrafiają się wszystkim, ale rowerzyści ponoszą większe konsekwencje. Dlatego kierowcy pojazdów mechanicznych powinni na nich uważać, a nie wyzłośliwiać się na każdym kroku. Dlatego w końcu chcemy więcej ścieżek rowerowych, a mniej samochodów na ulicach. Chyba
@pierzak: No właśnie czyli przyznajesz że się myliłeś. Rowerzyści powodują większe szkody i tyle (nie wiem skąd to wziąłeś, ale w mojej statystyce nie ma nic czy sprawca zginął). A ty w dodatku robisz z rowerzystów święte krowy. Na drodze każdy uczestnik ruchu ma obowiązek uważać na innych uczestników ruchu, a nie tylko kierowcy samochodów na rowerzystów!

Powtarzam jeszcze raz. Na drodze każdy uczestnik ruchu ma obowiązek stosować się do przepisów,
@pierzak: więcej szacunku dla rowerzystów, więcej ścieżek, chcemy poparcia

A #!$%@? jednak nie xD sparaliżujmy całe miasto, niech każdy nas nienawidzi xD

Bardzo dużo jeżdżę po mieście rowerem, nawet więcej niż autem i zachowanie jake ci wielcy pedalarze prezentują przez masy kretynów to dno i 5 metrów mułu
@satyricon: nie święte krowy, tylko zdrowy rozsądek i przykładam inną miarę, bo to jest w pełni uzasadnione zgodnie z ww. Pomijanie okoliczności w rozpatrywaniu statystyki jest ignorancją. Tym się tak szczycisz, no brawo, pozazdrościć horyzontów ( ͡º ͜ʖ͡º) To czy zginął sprawca, czy nie nie ma znaczenia i ja tego nie roztrząsam. Przeczytaj jednak uważniej poprzedni post. hej
@QWRtaW5pV3lrb3B1VG9DaW90YUlDaHVq: taksiarze robią włoskie strajki, górnicy #!$%@?ą stolicę, piloci rejsowy nie latają, ale to rowerzyści są tymi najgorszymi bo janusz jeden z drugim musi postać 10 minut podczas przejazdu raz na miesiąc xD oj oj pomacham wam. Nie w każdym mieście wojewódzkim są takie happeningi i nie w każdym jest wystarczająco dużo ścieżek rowerowych. Korelację sobie sami wykonajcie
@pierzak: Używasz trudnych słów, ale nie wiesz co one oznaczają (ignorancja to nie ignorowanie i sam się okazujesz ignorantem). Wrzucasz jakieś wywody, ja daję argumenty że się mylisz, ale ty to ignorujesz. Statystykę nie obchodzą czy ktoś miał kask czy nie.