#anonimowemirkowyznania Nie ogarniam jak można obierać sobie dzieci jako wewnętrzny cel życia. Do tego stopnia, że niektórzy poświęcają sporą część swojego życia na ich wychowanie i utrzymanie. ¬¬Jeszcze jakby to było jedno dziecko, ale nie, najlepiej troje albo czworo. Do tego presja ze strony rodziny, którzy chcą KONIECZNIE MIEĆ WNUKI. Tylko po co? Mam duże ambicje w życiu, chciałbym zarabiać sporo, zrobić coś swojego, zaryzykować i otworzyć własną firmę, która będzie duża i rozpoznawalna. Dojść do czegoś, być #!$%@? kimś. Wtedy jak najbardziej, zrobić dziecko, któremu to wszystko w następstwie przekazać, aby mój potomek podobnie się bogacił, rozbudzić w nim jego ambicje, pokazać mu, że może być kimś. A nie od razu po studiach zrobić dziecko, a najlepiej z czworo bo STAĆ NAS XD Mąż z pracą typu magazynier, żona jakiś zus czy inny us, albo bez studiów i najlepiej bez pracy, bo ona się POŚWIĘCI DZIECIOM. A potem zerowa kariera, średnia praca i średnia płaca. Śmiejecie się z #madki, ale jak dla mnie to są to ludzie których jedynym celem życiowym jest zrobienie dzieci i którzy nic poza tym nie mogą sobą zaoferować. Serio zrobienie dziecka to jest cel życiowy? #niepopularnaopinia
@AnonimoweMirkoWyznania: A tak z ciekawości: co ty oferujesz? Jakby #!$%@? od rana do wieczora by sobie kupić nowe Audi miałoby być czymś lepszym. Osiągniesz niezły cel w życiu, gdy przestaniesz się #!$%@?ć w życie innych z wyższością dwunastolatka z nowszym iPhonem. Życie ogólnie nie ma specjalnego celu więc dzieci są jednym z fajniejszych - dają nieśmiertelność, są zajebiste (dla rodzica), dają możliwość naprawy błędów wychowawczych wcześniejszych pokoleń, są żywym organizmem który
@gwynebleid: ile z tych ludzi ktorzy maja dzieci podejdzie do tego w opisany przez ciebie sposob? Wiekszosc narobi sobie dzieci i tyle. Byle siedzialy cicho i zdawaly z klasy do klasy
@Piotero1: "większość"? jakieś potwierdzenie tych danych? ogólnie standardowy wykopowy temat na milion plusów bo hehe gówniaki i cholerne madki zdaję sobie sprawę, że patola jest patolą a w polsce widać ile tej patologii jest po poparciu dla pisd, ale bez przesady.
@AnonimoweMirkoWyznania: to jest dosc popularna opinia wg mnie. ile znas zosob ktore robia dzieciaka na studiach czy po liceum? wsrod moich znajomych 30 to takie minimum a spora czesc jeszcze poizniej, blizej 40tki ja tez nie chcialem miec dzieci przez dlugi czas, uwazalem ze to bez sensu i nie zalezalo mi jakos na karierze tylko po prostu chcielismy sobie pozyc z dziewczyna/narzeczona jak stwierdzilismy ze juz czas to sie pobralismy i
Zauważyliście jak cicho jest w sprawie protestów ogólnokrajowych w Niemczech? Zamiast tego #!$%@? się cały czas o tych dwóch aresztowanych matołach. Broń boże, jeszcze Polak usłyszy, że Niemiec protestuje i też będzie chciał ( ͡°͜ʖ͡°)
#bekazpisu #pis #po Nie uważacie, że tusk trochę przegina? Jak tak dalej będzie to będziemy mieli początek wojny domowej, bo dwóch dziadków walczy ze sobą, nie zważając na konsekwencje.
Nie ogarniam jak można obierać sobie dzieci jako wewnętrzny cel życia.
Do tego stopnia, że niektórzy poświęcają sporą część swojego życia na ich wychowanie i utrzymanie.
¬¬Jeszcze jakby to było jedno dziecko, ale nie, najlepiej troje albo czworo. Do tego presja ze strony rodziny, którzy chcą KONIECZNIE MIEĆ WNUKI.
Tylko po co?
Mam duże ambicje w życiu, chciałbym zarabiać sporo, zrobić coś swojego, zaryzykować i otworzyć własną firmę, która będzie duża i rozpoznawalna. Dojść do czegoś, być #!$%@? kimś.
Wtedy jak najbardziej, zrobić dziecko, któremu to wszystko w następstwie przekazać, aby mój potomek podobnie się bogacił, rozbudzić w nim jego ambicje, pokazać mu, że może być kimś.
A nie od razu po studiach zrobić dziecko, a najlepiej z czworo bo STAĆ NAS XD
Mąż z pracą typu magazynier, żona jakiś zus czy inny us, albo bez studiów i najlepiej bez pracy, bo ona się POŚWIĘCI DZIECIOM.
A potem zerowa kariera, średnia praca i średnia płaca. Śmiejecie się z #madki, ale jak dla mnie to są to ludzie których jedynym celem życiowym jest zrobienie dzieci i którzy nic poza tym nie mogą sobą zaoferować.
Serio zrobienie dziecka to jest cel życiowy?
#niepopularnaopinia
Kliknij tutaj, aby odpowiedzieć w tym wątku anonimowo
Kliknij tutaj, aby wysłać OPowi anonimową wiadomość prywatną
Post dodany za pomocą skryptu AnonimoweMirkoWyznania ( https://mirkowyznania.eu ) Zaakceptował: Zkropkao_Na
Dodatek wspierany przez: Wyjazdy dla maturzystów
Życie ogólnie nie ma specjalnego celu więc dzieci są jednym z fajniejszych - dają nieśmiertelność, są zajebiste (dla rodzica), dają możliwość naprawy błędów wychowawczych wcześniejszych pokoleń, są żywym organizmem który
jakieś potwierdzenie tych danych?
ogólnie standardowy wykopowy temat na milion plusów bo hehe gówniaki i cholerne madki
zdaję sobie sprawę, że patola jest patolą a w polsce widać ile tej patologii jest po poparciu dla pisd, ale bez przesady.
Jedynym wspólnym celem dla wszystkich jest śmierć
ja tez nie chcialem miec dzieci przez dlugi czas, uwazalem ze to bez sensu i nie zalezalo mi jakos na karierze tylko po prostu chcielismy sobie pozyc z dziewczyna/narzeczona
jak stwierdzilismy ze juz czas to sie pobralismy i
Komentarz usunięty przez autora