@OSH1980 pixel w 2018 był imprezą ogólniegrową z małą domieszką retro. Tam chyba więcej było Star Warsów niżeli np. Amig czy tam commodorców. Idąc tą analogią to gdyby np. na Open'er dali stanowiska retro to pewnie open'er byłby największą imprezą retro w Polsce :P
@OSH1980: oczywiście że byłem na Pixelu 2018, byłem też na pixelu 2017 i podtrzymuję zdanie, że obceny Pixel Heaven to impreza z elementami retro, a nie impreza retro. Po pierwsze "strefa retro" została ucięta o 30-50% w porównaniu do roku 2017. W 2017 strefa retro ciągnęła się od bramy po prawie salkę "wykładową" i była ogromna masa sprzętu i gier, teraz strefa z jednej strony została ograniczona przez turniej fliperów (na
@Sulikczek: retro jest mizoginiczne bo w grach retro nie ma mniejszosci xD szykuj dupsko na ta retoryke bo ona sie na pewno jeszcze pojawi skoro juz sie pojawila XD
skoro niespecjalnie mozna na tym zarobic to nie dziw sie ze to bedzie wypierane. nie zdziwie sie jesli zaczna "zakazywac" retro xD to bedzie jak czytanie ksiazek hitlera XD przez to cale retro to developerzy traca bo zamiast kupic gre za 200zl
Idąc tą analogią to gdyby np. na Open'er dali stanowiska retro to pewnie open'er byłby największą imprezą retro w Polsce :P
oczywiście że byłem na Pixelu 2018, byłem też na pixelu 2017 i podtrzymuję zdanie, że obceny Pixel Heaven to impreza z elementami retro, a nie impreza retro.
Po pierwsze "strefa retro" została ucięta o 30-50% w porównaniu do roku 2017.
W 2017 strefa retro ciągnęła się od bramy po prawie salkę "wykładową" i była ogromna masa sprzętu i gier, teraz strefa z jednej strony została ograniczona przez turniej fliperów (na
skoro niespecjalnie mozna na tym zarobic to nie dziw sie ze to bedzie wypierane. nie zdziwie sie jesli zaczna "zakazywac" retro xD to bedzie jak czytanie ksiazek hitlera XD przez to cale retro to developerzy traca bo zamiast kupic gre za 200zl