Wpis z mikrobloga

-7 osób na mieszkaniu.
-standard "babcia-umarła-ale-że-zapisała-mi-mieszkanie-to-kochom-jom-nawet-bardziej-xdd"
-to nawet nie jest pieprzone ścisłe centrum xdd
-przeliczeniowo 1500 pln za pokój i to jest jeszcze cena bez części mediów xddddd

"contract in english" - tak się rucha obcokrajowców w #brno xddd 2-3 lata temu w tej cenie można było wynająć dobrą kawalerkę ze wszystkim, w absoultnym centrum.

Mieszkanie tutaj to jak oglądanie #krakow sprzed 12-15 lat - studenckie miasto - dopiero odkrywane przez korporacje, historyczne centrum wymuszające sprawl, ogromna presja mieszkaniowa. Ciekawe jak uda im się rozwiązać te same problemy i wyzwania, urbanistycznie s-------ć sprawy wiele bardziej niż w krk się pewnie nie da ( ͡° ͜ʖ ͡°)

#mieszkanie #wynajem #czechy #c---------------a #januszewynajmu

Dr_Killjoy - -7 osób na mieszkaniu.
-standard "babcia-umarła-ale-że-zapisała-mi-mies...

źródło: comment_z6WfBfdM4DNPObCz3N1TACAe0OiVEYZg.jpg

Pobierz
  • 6
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@curnyjakwungiel: to prawda, ale ciągle da się znaleźć spoko warunki. Ja mam kawalerkę za 11800 Kc ze wszystkim, 500 m od tutejszego Dworca Głównego. A to ogłoszenie jest po prostu obliczone na wydymanie studęciaków-erazmusów którzy zaspali z wynajmem, a semsetr tuż tuż.
  • Odpowiedz
@Dr_Killjoy: Mam swój epizod z Brnem. Szukanie tam mieszkania to niezła udręka. Jest tam sporo studentów i jak mowisz zaczyna się korpo city. Znajomy Czech mi mówi że ceny szybują cały czas do góry i że nieruchomości są sporo droższe niż były jakieś 5,6 lat temu. Musisz też pamiętać że płacisz za English - oferty w jezyku czeskim są zazwyczaj tańsze albo sporo tańsze.
  • Odpowiedz
@a231: no właśnie, to Praga miała być "ta droga", Brno było w porównaniu jak ubogi krewny. Do czasu.

@Dr_Killjoy: Praga i tak jest jeszcze droższa. No i zauważ, że znalazłeś ogłoszenie z CENTRUM..... więc do kogo pretensje?
  • Odpowiedz