Aktywne Wpisy
Cieple_Mleko +21
Byłem u psychologa. Czy raczej psycholożki. Z psycha naprawdę ze źle, myśli samobójcze, depresja. Powiedziała mi, że leki tylko zagłuszą ten stan a najlepsza będzie psychoterapia. Przychodzę na jedną wizytę. Pyta mnie tylko o dzieciństwo i mówi że wszystkie moje problemy wynikają z dzieciństwa. Co z tego że była nas czwórka i reszta rodzeństwa nie ma takich problemów z psycha jak ja. Już nie mówiąc o tym że w domu było w
typ53B +13
czy podłączenie dwóch sąsiednich pomieszczeń (wspólna ściana, na której jest komin) do jednego komina grawitacyjnego zapewni odpowiedni działanie wentylacji? Są to mały pokój bez okna 8m2 oraz łazienka ok 10m2. Jeśli tak to pytanie czy przebić się do komina na jednym poziomie (na przestrzał) czy z różną wysokością (łazienka wyżej a ok 10cm niżej pokój)? Wiem, że każde pomieszczenie powinno mieć swój własny komin i nie jest to idealne rozwiązanie jednak staram się jakoś rozwiązać problem pokoju bez okna aby miał wentylację.
#pytanie #pytaniedoeksperta
Zawsze możesz wyrzut powietrza wymusić montując wentylatory do pracy ciągłej. Są takie, które biorą tylko kilka wat i są bezgłośne.
@rozowatoxa
Otwory zrobiłem wyżej w łazience i niżej w pokoju ślepym. Przeprowadziłem test z dymem papierosowym i ciągnie równo w jednym jak i drugim pomieszczeniu. Nigdzie nie #!$%@? powietrza. Nademną są dwa piętra. Ja jestem na drugim. Zobacze jak będzie się to sprawdzało z czasem ;)