Aktywne Wpisy
Dorodny_Wieprz +17
Ma ktos jakis pomysl na fajna indywidualna tablice rejestracyjna do 911?
Bez cringu, ma byc troche smieszne troche zaczepnie.
Mozliwy zakres: C[od 0-9] 3-5 cyfr/liter
Przyklady:
C0
Bez cringu, ma byc troche smieszne troche zaczepnie.
Mozliwy zakres: C[od 0-9] 3-5 cyfr/liter
Przyklady:
C0
sakiro12 +161
Szary - droga publiczna
Zielony - moje pole
Różowy - działka wnioskodawcy
Niebieski - Działki osób o które w piśmie dzisiaj pisał sąd
#sluzebnoscwolfika
Komentarz usunięty przez autora
@whitewolfik: ale mnie irytuje takie coś... potem się dziwić że nikt nikomu nie ufa i się dogadać nie idzie...
Gotuje się we mnie jak to czytam. Znam z autopsji, p--------e betony w urzędach i kolesiostwo.
Powodzenia tam
@whitewolfik: Serio myślisz, że zaorywanie miedzy powiększa czyjąś własność?
Przecież w papierach są zapisane współrzędne działki.
Co z działkami zaznaczonymi na niebiesko? One też dojazdu nie mają. A przecież bez dojazdu to ani podziału nie zrobisz ani pozwolenia na budowę nie dostaniesz.
@mayek: Teraz fakt, nie zadziała. Ale lata temu? Oczywiście, że było to możliwe.
Sąsiad sobie orał kilkadziesiąt lat temu. Za jakiś czas postanowiono zrobić sensowną ewidencję gruntów. Służba geodezyjna pomierzyła tak jak widziała sprawę w terenie (bo robili to, nawet nie myśląc o tym, by informować właścicieli, bo co tam obywatela to obchodzi), a potem przysyłali decyzję administracyjną, wpisywali do ewidencji tak jak zmierzyli i tyle było do gadania.
Błędnie przypisane właścicieli do gruntu, to też pewnego rodzaju "normalka" i takie sprawy cały czas wychodzą po latach, a ich odkręcanie jest przeważnie czasochłonne i kosztowne. Ot, czasy komuny i