Wpis z mikrobloga

Na razie 2 dzień dopiero, ale póki co mogę pochwalić #catering #madmeals w #warszawa
Co ich wyróżnia, to m.in. dowożenie posiłków na wieczorem, a nie w nocy/nad ranem - mi pasuje.
Jak na razie wszystko pałaszuje ze smakiem, objętościowo nawet nie przejadam - ale może kwestia tego, że jadłem wcześniej mniej posiłków oraz nieregularnie i organizm bardziej przywykł oszczędzać niż spalać/trawić. ;)

Dzisiejszy zestaw (dieta low ig)
śniadanie- pełnoziarniste placki z jabłkami i otrębami
2 śniadanie- sałatka z soczewicą, figą i kozim serem
obiad- pieczone udka z kurczaka z batatami i surówką z kapusty
podwieczorek- quesadilla ze szpinakiem i fetą
kolacja- makaron pełnoziarnisty z pesto z rukoli

Jeszcze dodam #mirkokoksy #dieta, a co. ;)
maur - Na razie 2 dzień dopiero, ale póki co mogę pochwalić #catering #madmeals w #wa...

źródło: comment_FO8T9IqoHCEw1Umke7hC0OqTDaaTyC0u.jpg

Pobierz
  • 16
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

Zależy od diety i kaloryczności - ale taki standard rynkowy. (poza tym szalonym cateringiem co liczy sobie 70-80zł/dzień, nie pamiętam nazwy)
  • Odpowiedz
@maur: Tiaa, a robiąc samemu to można poniżej 20zł za cały dzień zejść :P

Szkoda, że nie ma czegoś takiego w Polsce jak widziałem w USA, a mianowicie "jedzenie w proszku". Dostarczane w workach po 5kg jak białko, robisz w shakerze 5x dziennie i to zawiera odpowiednią ilość wszystkich składników odżywczych. Jak chcesz raz zjeść coś normalnego to po prostu sobie odpuszczasz jedną porcję.
  • Odpowiedz
@foxbond: jest to w pl, importują to już. :) Tylko to nie ma smaku, po prostu jesz by nie umrzeć. :P
A mad meals ma pycha posiłki.

Można poniżej 20zł.. tylko zerknij na tą rozpiskę. Jak myślisz ile zajęłoby osobie nie wprawionej w gotowaniu takich posiłków zrobienie tych 5 dań? Ja bym obstawiał lekko godzina-półtorej (szukanie przepisów, bo z głowy bym na tyle zdrowych posiłków nie wpadł :P), do tego
  • Odpowiedz
@maur: Znaczy ja jestem w stanie góra 40zł/dzień dać, ale pomimo ogromnej konkurencji jakoś nikt z cen nie schodzi :P

Widziałem tylko jedną ofertę tego w Polsce jakis czas temu i cenowo wychodziło około 80zł/dzień co jest absurdalne, bo wtedy już wolę zamówić pyszny posiłek taki jak polecasz ;)
  • Odpowiedz
@foxbond: Co do cen.. na gruponie są nieraz oferty, pewnie można taniej upolować niż 50zł w jakiejś akcji takiej.
Obawiam się, że chcąc robić to z głową - i w miarę trafnie obliczać te kalorie, różnicować posiłki, to jednak trochę się schodzi czasu. Dorzuć do tego jeszcze dostawę codzienną (kolejny pracownik, albo dwóch, paliwo).. to pewnie poniżej pewnej kwoty ciężko zejść.
A może nie tyle ciężko, co nie ma potrzeby,
  • Odpowiedz