Aktywne Wpisy
JaZestarym +85
Dzwońcie po śmieciarkę, z tego już nic nie będzie #urodziny
A ja powiem że mi jest przykro jak patrzę na ten plakat. (╯︵╰,)
Nie chodzi o samo założenie, tylko o formę plakatu. Na dni tylko dla kobiet dało się zrobić ładny plakat ze zrelaksowanymi kobietami, nie trzeba było dorzucać zdjęcia przekreślonego konkubenta w brudnej koszulce.
Jestem obecnie wykluczona z 90% miejskich aktywności (nie pójdę z małymi dziećmi do kina, muzeum, na siłownię, restauracje i kawiarnie tylko takie z
Nie chodzi o samo założenie, tylko o formę plakatu. Na dni tylko dla kobiet dało się zrobić ładny plakat ze zrelaksowanymi kobietami, nie trzeba było dorzucać zdjęcia przekreślonego konkubenta w brudnej koszulce.
Jestem obecnie wykluczona z 90% miejskich aktywności (nie pójdę z małymi dziećmi do kina, muzeum, na siłownię, restauracje i kawiarnie tylko takie z
Do czego zmierzam? Spędziłem 13 lat jako szef działów rozwoju oraz project manager tylko dlatego, że cały czas słyszałem "idź na studia" podczas gdy chciałem iść do szkoły gastronomicznej i robić coś co daje ludziom radość za X razy mniejszą kasę. Teraz mam 30 lat, trochę za późno na rozpoczęcie kariery na zmywaniu naczyń ale chciałbym zacząć gotować i robić coś co może wyda wam się szalone - zacząć pracować w kuchni po to żeby moi goście byli szczęśliwi zamiast wypełniać tabelki w excelu. Nie mam w tym doświadczenia, do tej pory pracowałem po 10 - 15 godzin na dobę w biurze od kiedy skończyłem 16 lat i gotowałem traktując to jako hobby ale wiem, że mogę się tego nauczyć.
Co byście zrobili na moim miejscu? Szczerze mówiąc - przeraża mnie kolejne stanowisko w korpo i odpowiedzialność za tabelki, które nic nie dają w gruncie rzeczy. Może jestem wypalony i to chwilowe ale naprawdę będę wdzięczny za pomoc :)
#kuchnia #praca #pracbaza #wroclaw #gdynia
@bluber tego chcę ale nie bez doświadczenia w kuchni i restauracji - to najłatwiejszy sposób żeby stracić kasę.
@wielki_wodzu_wioski jasne, coś tam zostało ale powiem szczerze -
Ahh ( ͡° ʖ̯ ͡°)
@thevetinari: (-‸ლ)
Chcesz zacząć gotować leć po restauracjach i szukaj czy nie
Tylko bądźmy szczerzy - co powiem w takiej knajpie? Hej, mam 13 lat doświadczenia jako dyrektor marketingu ale posram się z radości jeżeli nauczycie mnie i pozwolicie serwować klientom sałatkę za 13 zł brutto na godzinę?
To jest ten punkt, którego nie mogę ogarnąć w jakiś sposób.
Wysłałem CV do kilku cukierni i knajp. Jeżeli muszę zacząć od skrobania kartofli ale pozwoli mi to potem gotować w kuchni - niech tak będzie.
Ja mam co prawda gownorobote i gownozarabiam, ale Mirku jak ja cię rozumiem w tym momencie, to ja nawet nie. Kazda robota bedzie gowniana, jesli to gotowanie przynosi taka wyjątkową radosc.
Pamiętam, jak zrobiłem pierwszą carbonarę, pozniej pizzę dla rodziny i spostrzegłem, że naprawdę im smakuje - i że nie mowią tego, by mi schlebic. Po prostu brali dokladki i zaraz znikalo wszystko.
To było tak bardzo nieskomplikowane, ale