Wpis z mikrobloga

Mirki, jako że kurs funta w #!$%@? i nie zanosi się na poprawę a nawet moze być gorzej ze względu na nadchodzący brexit, ma ktoś jakiś pomysł co można by kupić w #uk i sprzedać w pl z drobnym zyskiem tak żeby po przeliczeniu wyszło chociaż 5.50zl za jednego funta? Mam trochę funtów uskladanych i jako że myślę nad powrotem do polski za rok lub dwa chciałbym je przewalutowac no ale za tą cenę nie za bardzo mi się uśmiecha to robić więc mógłbym coś pokombinować. Często latam do polski i ma mi kto pomoc w razie jakichś tam sprzedaży więc wszelkie pomysły mile widziane.
#biznes #waluty #funt
  • 18
@KononBarbarzynca: Jesli sie na tym znasz to perfumy maja swietne przebitki. Z Uk nie mozna wysylac perfum za granice, wiec lokalnie kupuje sie super rzeczy dosc tanio. Uzywki chodzace w Pl po 1200zl tu wyrwiesz za 90 funtow. Na tanszych rzeczach mniejsza przebitka, ale lepiej schodza, bo zeby drogie sprzedawac to trzeba sobie pewne zaufanie zbudowac w srodowisku perfumiarzy.
@KononBarbarzynca: Gravy granules - w Aldim do kupienia 300g za 69 pensów, a w Polsce w ogóle nie do dostania i online wołają jakieś chore ceny rzędu 15 zł. Problem może być ze znalezieniem u nas klientów, którzy wiedzą co to jest bo sosy to ludzie robią z torebek, a nie z granulek z puszce.
@azurri: pamietam jak kilka lat temu sprzedalem mnostwo funtow za 4.30zl. Bo tak lecial w dol i lecial a ja trzymalem i trzymalem w koncu nie wytrzymalem i puscilem ;)

A teraz panika bo funt po 4.70 ( ͡°( ͡° ͜ʖ( ͡° ͜ʖ ͡°)ʖ ͡°) ͡°)