Wpis z mikrobloga

Kto waszym zdaniem miał wiekszy wpływ na brzmienie muzyki trance? Kto ja zmienił? Bo kazdy zawsze tylko o Arminie i Tiesto, a wg mnie ogromny wpływ w 1999 roku miał Ferry Corsten. Takie kawałki jak Carte Blanche czy Out Of The Blue zmieniły trendy i brzmienie gatunku. Wiele bylo komentarzy, że wtedy Ferry zabił trance. Tiesto i Armin są bardziej odpowiedzialni za komercjalizacje gatunku i wyniesienia go do wiekszej publiki.

#trance #classictrance #muzykaelektroniczna

Dorzucę kompilacje, zeby post nie był taki pusty ;)
  • 7
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@Borys125: Ferry zawsze będzie miał szczególne miejsce w moim serduszku, to jego utwory i audycje wprowadziły mnie w świat trance. Zacząłem go słuchać chwilę przed płytą Twice In A Blue Moon i co tydzień od epka #086 katowałem Corsten's Countdown.
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 2
@Borys125: Ostatnio nie jestem na bieżąco, ale pamiętam jak mnie Anahera w------a z butów. Mam ciary na samą myśl o pierwszych nutach. Powrót do projektu Gouryella mu się udał, a Anahera brzmi jakby ją 10 lat trzymał na pendrive i serio ostatnie co mu można zarzucić to komercja.
  • Odpowiedz
@Borys125: Ferry choć mniej medialny, w mojej opinii bardzo gładko ewoluował, bez zbędnych popowych komercjalizacji, zawsze na +. Ale motyw że dobrze znana mi Anahera jest tylko odświeżeniem to mnie zaskoczył! (ʘʘ)
  • Odpowiedz