Wpis z mikrobloga

@Ieskotki przerażają mnie ludzie, którzy wyczuwają, że kawa może być kwaśna.
Jak kwaśna?! Ani w niej cytryny, ani octu, ani kwasu!
Często słyszę "kwaśna kawa!". Co to #!$%@? znaczy?!
Ja nie wyczuwam takich rzeczy.
@drlect3r: jak się zalewa rozpuszczalną kawę wrzątkiem od razu bo zagotowaniu to często wychodzi kwaśna, dlatego właśnie zaleca się trochę odczekać aż temp wody spadnie, często jest nawet na opakowaniach takie info ( ͡° ͜ʖ ͡°) A jak nie wyczuwasz to masz fajnie, zazdro ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@wankiel: no to robie od wczoraj z woda jakies 70 stopni i dalej jest kwasna moze delikatnie mniej ale w granicach bledu pomiarowego
Tyle ze jak sptobowalam teraz sypanej bez mleka to tez juz czuje ten kwasny smak na ktory wczesniej przestalam zwracac uwage
W moim sercu tylko latte