Wpis z mikrobloga

Dawno nie było jakiejś srogiej gównoburzy z kategorii ruchu drogowego. Liczę na was.

Sytuacja jak na zdjęciu. Samochód czerwony zjeżdża wcześniej na prawą stronę korzystając z przystanku autobusowego i jedzie cały czas prosto. Samochód niebieski zmienia pas od razu w momencie gdy ten pas się faktycznie zaczyna. Następuje kolizja, samochód czerwony ma pretensje do niebieskiego bo "hurr durr on jechał prosto".

Street view tutej.

Wg was kto jest winny kolizji?
#prawojazdy #ruchdrogowy #prawo #szczecin #gownoburza
Krupier - Dawno nie było jakiejś srogiej gównoburzy z kategorii ruchu drogowego. Licz...

źródło: comment_VH5bVALvlBsE3cVLLGkgB0F16WcFMRvQ.jpg

Pobierz

Któż winien stłuczki tej?

• Niebieski 78.5% (941)
  • Czerwony 21.5% (258)

Oddanych głosów: 1199

• 146
  • Odpowiedz
najgorsze że takie absurdy w ogóle maja miejsce i tylko komplikuja ruch drogowy.

@TymRazemNieBedeBordo: nah, widziałem gorsze. Tutaj naprawdę nie wiem jak małą wiedzą trzeba mieć by nie zauważyć, że wjeżdża się na przystanek (kurde, nawet ten bruk coś powinien sugerować). A może to po prostu rutyna? Chciałbym w to wierzyć. ( ͡° ʖ̯ ͡°)

:D i takich mamy kierowców :D wiecznie zaskoczeni

@Grothar:
  • Odpowiedz
to jest mirko, tutaj większość ma prawko z czipsów. Wynik ankiety mówi sam za siebie, że albo drogowe łajzy albo nie potrafią czytać

@whoru: można powiedzieć, że ankieta zamknięta stosunkiem 891 nieogarów do 237 świadomych kierowców. To jest dramat #!$%@?. (,)
  • Odpowiedz
@loman_alchemik: W ogóle zauważyłem śmieszną sprawę. Byłem w stanie zanegować swoją wiedzę praktyczną i teoretyczną zdobywaną przez lata za kółkiem przez tysiące kilometrów bo jakiś anon na portalu ze śmiesznymi obrazkami napisał że "nie można parkować" ( ͡° ͜ʖ ͡°) Siła wypoku...
  • Odpowiedz