Wpis z mikrobloga

Pytanie jaki zawód masz. Doświadczenie. Ja sam także tam chce uciekac. Podobno angielski spoko. Sporo znajdziesz na necie. Jedno co się zawsze powtarza, to fakt, że lipa z dostępnością mieszkań lub pokoi, przez co ceny są wysokie.
  • Odpowiedz
@drakan8 z angielskim z każdym się dogadasz. Natomiast odpadają ci stanowiska związane z wiedzą specjalistyczną jeżeli nie znasz islandzkiego np lekarz, musiałbyś swój podać, bo ja wiem tylko jak w turystyce to działa. Na yt masz Michalina i Piotr na Islandii, dylematy, nasz mały świat, Venus północy czy jakoś tak (ale ja jej nie mogę oglądać bo mnie męczy). Jak szukasz stron to wklep Islandia emigracja blog cokolwiek i coś się
  • Odpowiedz
@drakan8 no to zależy. Niby wieś, ale z wieloma udogodnieniami. Ciekawe miejsce, sama chyba muszę spróbować, bo inaczej będę żałować. Najwyżej ucieknę w świat ( ͡º ͜ʖ͡º)
  • Odpowiedz
@drakan8: no mnie kreci tam ten swojski wiejski klimat. sam pochodzę z niedużej miejscowosci, lubie lasy, jeziora, itd... dlatego Norwegia i dlatego Islandia :) jednak ta wioska ma duzo miejskich udogodnien :) tak wiec takie kombo jest mega :)
W poszukiwaniu info poszukaj takze grup na fb, tam czesto mozesz dostac szybko pytanie na nurtujace pytania. Z tego co mi tu pisza, to jednak cv najlepiej do rak wlasnych w
  • Odpowiedz
@BorysRomanv: W sumie na początku lecimy z dziewczyną tylko na 5 dni aby obadać kraj (chwała panu za airbnb) w grupach na fb jestem, tylko jest no dosyć martwo
@biauywilg: Wszędzie? bo obstawiam że w stolicy na 100% dlatego będę celował w jej obrzeża
  • Odpowiedz
@drakan8: około tego co napisałeś. Tylko, że lokalizacja jest dramatyczna? Wynajem pokoju w stolicy to na ich walutę 70-100 tys kr. Wiadomo, że im większe zadupie, tym taniej będzie. Ma to i plusy i minusy...
  • Odpowiedz