Wpis z mikrobloga

Przez parafię (i księdza) w przeciągu tygodnia w Straszęcinie zostały odwołane dwa festiwale. "Matka Boża upomniała się o swoje i tyle"
Kim jest ten Bożo i co odjaniepawla jego matka? xDDD A tak ogólnie to przekaz jest taki: masz słuchać "o panie to ty na mnie spojrzałeś", a nie muzykę elektroniczną ciemna maso!

#heheszki #bekazkatoli i trochę #mikroreklama (nie moje) #streszecin #muzyka #kultura #rozrywka #bekazpodludzi
xandra - Przez parafię (i księdza) w przeciągu tygodnia w Straszęcinie zostały odwoła...

źródło: comment_UqKvBSGiey5XqTejUlrK9x25fDPL29yz.jpg

Pobierz
  • 32
  • Odpowiedz
@mrblue: Chyba trochę wiem: ¯\_(ツ)_/¯

Mówiąc najkrócej, była to jedna wielka balanga - mówi ks. Bogusław Czech, proboszcz parafii w Straszęcinie. Jak przekonuje, jego niechęć do festiwalu w zaplanowanym terminie nie była odosobniona.W mini-referendum przeciw organizacji Czad Festiwalu w tym czasie miało zagłosować ponad 500 parafian. Po decyzji organizatora o odwołaniu wydarzenia, odetchnął z ulgą. - Nie udało się zrobić koncertu w uroczystość Wniebowzięcia Matki Bożej i dzień
  • Odpowiedz
@xandra: Boga w sercu dziecko nie masz. Mieszkasz w Swietym miescie, Jasna Gore widzisz z okna a takie farmazony piszesz. Zobaczysz, bozia Cie pokara.
  • Odpowiedz
@xandra: Ksiądz #!$%@? swoje i tyle, z odwołaniem festiwalu nie ma nic wspólnego. Jęczał pewnie też przy poprzednich edycjach, a i tak grały. Za to dał wygodną wymówke do odwołania, bo przecież nikt nie musiał się przyznawać że biznesowo dał dupy, tylko "katole zabronili" ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@poprostumort: dokładnie znam sprawę dobrze. ok 4500 biletów sprzedanych na czad ? no to się w życiu nie kalkuluje. Po prostu się wywrócili a wiadomo, że nowiny nie są zbyt przychylne kościołowi. To sam redaktor z obserwatora który ma poglądy skrajnie lewicowe :) Równie katolicy mogliby powiedzieć, że niech sie lewaki uczą, że to ich sukces a w szczególności księdza itp. :D gównogadka i tyle :D
  • Odpowiedz