Sąsiad poskarżył się mojej rodzinie, że ciąłem szlifierką w niedzielę. Drugi przyszedł i powiedział, żebym się schował do garażu, bo co ludzie pomyślą. Powiedziałem mu, że niech sobie myślą co chcą. Normalnie ręce opadają. #bekazkatoli
@bycjakkrzysztofkrawczyk Większość ludzi od niedzieli oczekuje swietego spokoju. Od prac tygodniowych i hałasu. Sam sie wkurzam jak ktos wykonuje jakąś halasliwa robote w ten dzien. I sam staram sie nie halasowac za mocno. Ludzi nie obchodzi że wycierasz szafki, myjesz samochód, robisz zakupy, dokrecasz śrubki byle nie wiercic i i n---------c mlotem udarowym. To powinien byc dzien spokoju i odpoczynku od wszystkiego i kazdy powinien miec do tego prawo
Ludzi nie obchodzi że wycierasz szafki, myjesz samochód, robisz zakupy, dokrecasz śrubki byle nie wiercic i i n---------c mlotem udarowym
@Wybredny_Marian: chooya tam, znajomy gdzieś na wsi zaczął sadzić tuje w niedziele, bo po prostu nie ma na to czasu w tygodniu i w sobotę. Dzień później przyszedł do niego jeden znajomy i rzucił hasłem, że ludzie we wsi już gadają :D Sam wczoraj rowery myłem pod blokiem i jedna
@Wybredny_Marian Wiesz rozumiem to, ale musiałem dociąć kawałek elementu, bo mi rejestracja odpadła trwało to 10min, ale im tam nie chodzi o spokój tylko o sam fakt, że jest dzień święty i to jest haram u nich.
@Wybredny_Marian: Niedziela to jest dla większości ludzi często jedyny dzień, w który mają szansę coś zrobić. Dlatego mam w głębokim poważaniu twoje zabobony. Chcesz leżeć do góry świństwem - proszę bardzo. Ale nie dziw się innym, że mają większe ambicje.
@Zabojcza_Rozowa: to niech zapłaci komuś, kto zrobi to za niego.
Mam w dupie czy ktoś coś robi, byle nie zakłócał spokoju innym. I nie ma nic do tego czy ktoś jest wierzący czy nie, bo to jeden dzień w tygodniu, od którego wymagam braku koszenia trawy spalinówką, n-----------a młotem czy wiertarką. To nie jest dużo.
@cibronka: no zgadza się, ale nikt przecież do Twoich wymagań nie musi się dostosowywać. Wiadomo, niedziela dzień leniuchowania ale nie popadajmy ze skrajności w skrajność. Jeśli ktoś coś robi na swoim podwórku np. tnie drewno w niedzielę to mimo, że to przeszkadza, to przecież nie wezwiesz policji na niego bo Ci spokój zakłóca. Nic nie poradzisz 乁(⫑ᴥ⫒)ㄏ
@Zabojcza_Rozowa: ale jednak należałoby się dostosować do innych. Pomyśl jak wyglądałoby Twoje życie, gdyby każdy widział tylko czubek swojego nosa. Nie byłoby dnia, w który nie mogłabyś spokojnie usiąść w ogrodzie, na balkonie czy gdziekolwiek. Poza tym, na policję możesz zadzwonić w dowolnym czasie - art. 51 KW i art. 144 KC.
@cibronka: Ale ja się z Tobą zgadzam absolutnie, wiadomo. Też miałam uciązliwych sąsiadów i wiem co to znaczy. A z policją to sam wiesz jak jest w Polsce. Zadzwonić możesz ale czy coś z tym zrobią to już druga sprawa
@lesny_druh @Zabojcza_Rozowa Opusciliscie lekcje z czytania ze zrozumieniem? Nawe jeżeli jedynym dniem do zrobienia czegos to dla innych jest to jedyny dzień do odpoczynku. Takie gowno przekomarzanie sie. Zarzuce klasykiem. "Wez kredyt, zmien
@cibronka: ja tam zdecydowanie wolę jak ktoś w niedzielę kosi trawę, tnie drewno piłą albo nawet wierci niż jak banda pięciu bachorów sąsiadów robi sobie zawody w darciu ryja. Posiedzieć się na dworze nie da a jakoś nikt nie pomyśli żeby dzieciaki uciszyć
#bekazkatoli
@bycjakkrzysztofkrawczyk: A może chodziło mu o to, że napierdaIasz dźwiękiem w niedzielę, kiedy inni chcą odpocząć? ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@Wybredny_Marian: chooya tam, znajomy gdzieś na wsi zaczął sadzić tuje w niedziele, bo po prostu nie ma na to czasu w tygodniu i w sobotę. Dzień później przyszedł do niego jeden znajomy i rzucił hasłem, że ludzie we wsi już gadają :D Sam wczoraj rowery myłem pod blokiem i jedna
Mam w dupie czy ktoś coś robi, byle nie zakłócał spokoju innym. I nie ma nic do tego czy ktoś jest wierzący czy nie, bo to jeden dzień w tygodniu, od którego wymagam braku koszenia trawy spalinówką, n-----------a młotem czy wiertarką. To nie jest dużo.
A z policją to sam wiesz jak jest w Polsce. Zadzwonić możesz ale czy coś z tym zrobią to już druga sprawa
@Zabojcza_Rozowa
Opusciliscie lekcje z czytania ze zrozumieniem?
Nawe jeżeli jedynym dniem do zrobienia czegos to dla innych jest to jedyny dzień do odpoczynku. Takie gowno przekomarzanie sie.
Zarzuce klasykiem. "Wez kredyt, zmien