Aktywne Wpisy
KorczakBHP +1668
Witam Mireczki ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Jesteśmy tu nowi więc jeszcze się nie znamy.
Wiem, ze nikogo to nie interesuje wiec opowiem szybko. Jesteśmy firmą która zajmuje się sprzedażą odzieży roboczej i akcesoriów BHP ale znajdziecie u nas też np. wodery dla #wedkarstwo. . Jesteśmy jeszcze słabi w wykop ale wiemy co Mirasy lubią najbardziej. (。◕‿‿◕。)
Z okazji #dziendziecka i
Jesteśmy tu nowi więc jeszcze się nie znamy.
Wiem, ze nikogo to nie interesuje wiec opowiem szybko. Jesteśmy firmą która zajmuje się sprzedażą odzieży roboczej i akcesoriów BHP ale znajdziecie u nas też np. wodery dla #wedkarstwo. . Jesteśmy jeszcze słabi w wykop ale wiemy co Mirasy lubią najbardziej. (。◕‿‿◕。)
Z okazji #dziendziecka i
K-S- +282
Sprawdźmy nastroje polityczne na wykopie ( ͡° ͜ʖ ͡°) dodaje bez tagów więc proszę o dawanie plusów.. #polityka
Na jaką partie oddasz swój głos w najbliższych wyborach parlamentarnych?
- Nie idę na wybory. 5.6% (75)
- Idę ale jeszcze się zastanawiam. 16.1% (217)
- PiS 4.1% (55)
- KO (PO) 44.8% (603)
- Konfederacja 15.5% (209)
- PsL 2.7% (36)
- Lewica 3.6% (49)
- Polska 2050 4.8% (64)
- Agrounia i Porozumienie 2.9% (39)
Przepis jest bardzo prosty i z wykonaniem go poradzi sobie chyba każdy. Cały sekret tkwi w długim gotowaniu. Większość składników z łatwością dostaniecie w większości polskich marketów, problem może być jedynie z panchettą ale ją można spróbować zastąpić zwykłym boczkiem. W znalezisku vlog z gotowaniem, w powiązanych link do klasycznego przepisu w wersji pisanej.
Mam nadzieję, że przepis Wam się spodoba i urozmaici waszą kuchnię. Jak zawsze czekam na zdjęcia waszych potraw (oznaczajcie mnie). W znalezisku jako komentarz również wyniki ostatniego konkursu kulinarnego.
Jeśli macie jakieś pytania lub uwagi pytajcie tutaj, w wiadomości prywatnej lub w komentarzach. Każdemu postaram się pomóc w miarę posiadanej wiedzy i umiejętności.
Osoby, które chcą, aby wołać je do kolejnych przepisów proszę o plusowanie komentarza poniżej.
Pozdrawiam i życzę miłego dnia!
_______________________________________________
Wołam zainteresowanych, którzy wyrazili chęć wołania. Jeśli ktoś nie chce być wołany proszę o wiadomość prywatną.
PS Jak chcecie można też obserwować tag #kuchniamg78, gdzie trochę częściej będą pojawiać się jakieś przepisy
PPS Zapraszam również na mój tag podróżniczy #roadtripbus
Czy robiłeś kiedyś sos boloński?
Przestań pieprzyć, tylko jasno udowodnij nam, że większość autentycznych bolońskich przepisów woła wyłącznie o czerwone wino a białe to profanacja, bo taki wydźwięk ma twój wysryw.
Ja natomiast twierdzę, że nie tylko większość włoskich przepisów mówi ogólnie o winie wytrawnym, ale nawet częściej o białym niż czerwonym (chociaż niektórzy preferują czerwone).
A ty ignorancie piszczysz, z pewnością amatora-mądrali, że przestałeś czytać po zdaniu o białym winie, bo to niby "gwałcenie tradycyjnych
Masz nawet dyskusję na włoskim forum, gdzie ktoś pyta, czy białe czy czerwone i odpowiadają mu, że typowe dla Bolognese jest białe, ale czerwone też jest OK
https://cucina.alfemminile.com/forum/ma-nel-ragu-alla-bolognese-e-meglio-fd74486
Kolejny raz: Udowodnij, że oryginalne bolońskie przepisy wołają wyłącznie o czerwone i uznają białe za profanację. Nikogo twoje kubki smakowe tu nie obchodzą. Pisz o faktach i o tradycyjnej kuchni włoskiej a nie o preferencjach. Włoska akademia kulinarna, która w 1982 roku wpisała oficjalną wersję z białym winem jest autystyczna a jakiś nędzny mądrala znad Wisły wie lepiej od Włocha i mu białe wino do czerwonego mięsa nie pasuje? Nie umiesz
Przeczytaj ze zrozumieniem
https://www.thedrinksbusiness.com/2017/03/white-wine-in-bolognese-is-correct/
Może uważasz, że wymienieni w arcie chefowie włoscy nie mają pojęcia?
Nadal nie rozumiesz, że nie chodzi o to, co do czego pasuje i lepiej smakuje, tylko o to, jaka jest tradycja i oryginalna receptura w Bolonii.
Amapandowud?
@rudiok- jestem właśnie we Włoszech i mówią że białe wino spoko. Powiem im że nie mają racji bo ty tak twierdzisz xd