Wpis z mikrobloga

Hej! Dziś zapraszam do zapoznania się z moim najnowszym przepisem na sos boloński z makaronem tagliatelle, prawdopodobnie najlepszy włoski sos

Przepis jest bardzo prosty i z wykonaniem go poradzi sobie chyba każdy. Cały sekret tkwi w długim gotowaniu. Większość składników z łatwością dostaniecie w większości polskich marketów, problem może być jedynie z panchettą ale ją można spróbować zastąpić zwykłym boczkiem. W znalezisku vlog z gotowaniem, w powiązanych link do klasycznego przepisu w wersji pisanej.

Mam nadzieję, że przepis Wam się spodoba i urozmaici waszą kuchnię. Jak zawsze czekam na zdjęcia waszych potraw (oznaczajcie mnie). W znalezisku jako komentarz również wyniki ostatniego konkursu kulinarnego.

Jeśli macie jakieś pytania lub uwagi pytajcie tutaj, w wiadomości prywatnej lub w komentarzach. Każdemu postaram się pomóc w miarę posiadanej wiedzy i umiejętności.

Osoby, które chcą, aby wołać je do kolejnych przepisów proszę o plusowanie komentarza poniżej.

Pozdrawiam i życzę miłego dnia!
_______________________________________________
Wołam zainteresowanych, którzy wyrazili chęć wołania. Jeśli ktoś nie chce być wołany proszę o wiadomość prywatną.

PS Jak chcecie można też obserwować tag #kuchniamg78, gdzie trochę częściej będą pojawiać się jakieś przepisy
PPS Zapraszam również na mój tag podróżniczy #roadtripbus
Pobierz
źródło: comment_5KoljfowYWSJSKdiFXPCfJZXwN0fhNPs.jpg

Czy robiłeś kiedyś sos boloński?

  • Tak, gotowałem go ponad godzinę 25.8% (344)
  • Tak, przez mniej niż godzinę (pasta la vista!) 42.1% (561)
  • Nie 32.0% (426)

Oddanych głosów: 1331

  • 137
@MG78: Dzięki, z tym limitem kilometrów, chodziło mi o to, żeby zmieścić się w te 10-12h w aucie.
Ukraina i Mołdawia odpada - kwestia paszportów ( ͡° ʖ̯ ͡°) Także zostawie to sobię 'na za jakiś czas'
Bardziej zwiedzanie czy bardziej rekreacja?


@MG78: Rekreacja z małą ilością zwiedzania.
Myślałem o Litwa + Łotwa, ale wydaje się, że nie ma tam za dużo do zobaczenia.
Nad Adriatyk trochę za daleko.
@MG78: Przepis spoko, ale prezentacja do poprawy. Jakaś bazylia, mozarella na wierzch albo cokolwiek, bo tak to wyglada jakby ktoś się zesral i położył na to makaron :)
@ladelli: Zgodnie ze sztuką kulinarną posypane jest parmezanem.

Jak bym przepis przygotowywał u siebie w domu to by było więcej czasu na prezentacje, użyłbym softboxa (takie coś do światła, mam zresztą ze sobą w busie) i takie tam :D
@Infamiee: W załączniku masz przepis z proporcjami i składnikami jakimi trzeba użyć. Już chyba z 10 raz piszę, że gotowałem to nie u siebie (nie mieszkam w Bolonii :() tylko będąc w gościach z produktów mojego gospodarza.
@MG78: Sos boloński może się redukować nawet do ok. 2-3 dni. Sekretem jest mieszanie go non stop xD Niby głupie, ale bardzo łatwo go przywalić do spodu garnka. Mieszanie jest receptą na dobre ragu.