Aktywne Wpisy
darknightttt +16
Chyba wbije nóż w mrowisko ale jestem ciekawa jakie wy macie podejście.
Mam neutralny stosunek co do swojej przyszłości. Mogę być sama, mogę zająć się karierą, mogę założyć rodzinę. Nie mam na nic ciśnienia bo czuję się sama ze sobą ok. Mogę iść na wiele ustępstw gdyby trafia się taka zdrowa, mocna miłość z odpowiednim partnerem i możemy żyć hedonistycznie albo założyć rodzinę, decyzję zostawie jemu. Natomiast mam tutaj pewne zasady.
Wersja
Mam neutralny stosunek co do swojej przyszłości. Mogę być sama, mogę zająć się karierą, mogę założyć rodzinę. Nie mam na nic ciśnienia bo czuję się sama ze sobą ok. Mogę iść na wiele ustępstw gdyby trafia się taka zdrowa, mocna miłość z odpowiednim partnerem i możemy żyć hedonistycznie albo założyć rodzinę, decyzję zostawie jemu. Natomiast mam tutaj pewne zasady.
Wersja
jmuhha +4
Jak mam kupić sobie mieszkanie za pensje lekarza 6k brutto?
i to mowie o mieszkaniu za raptem 700k
#pytanie #nieruchomosci
i to mowie o mieszkaniu za raptem 700k
#pytanie #nieruchomosci
Nie jestem katolikiem i nie pasuje mi wiele w tej religii, ale staram się myśleć uczciwie i racjonanie. Nie dać się ponieść modnej narracji. Ponieważ fakty są takie, że wbrew modnej narracji:
- pedofilia w kościele (skądinąd obrzydliwa i zasługująca na najostrzejsze potępienie), to margines z marginesu stanu kapłańskiego.
- że większość księży ma dobre zadania i poczucie powołania, z którego się wywiązuje dla milionów Polaków, oraz dla setek milionów innych wierzących i praktykujących, którzy są rozproszeni w świecie.
Oprócz tego pamiętajmy, że kulturę i dzieję chrześcijaństwa należy rozpatrywać w kontekście historycznym, o czym powinien wiedzieć każdy, kto podejmuje temat. Zatem:
- chrześcijaństwu ZAWDZIĘCZAMY przetrwanie wszystkiego, co najlepsze z dziedzictwa kultury rzymskiej i greckiej i wzbogacono to etyką nowego testamentu, co skutkowało powstaniem najpotezniejszej cywilizacji w historii ludzkości. Mocniejszej od Rzymu, Egipt, Grecji, czy czegokolwiek, co kiedykolwiek istniało.
- na przestrzeni dziejów chrzescijanstwo W POKOJOWY SPOSÓB rozkrzewiło po całej Europie i nie tylko cywilizowane, samowystarczalne osady oparte na cywilizowanym prawie.
- Zapoznajcie się z piękną i pokojową historią zakładania klasztorów, wokół których budowano cywilizowane osady. Jak obca ludność SAMA tam garnęła po dobrobyt i bezpieczenstwo.
#prawdaokatolicyzmie #walkazpropaganda #gimboateizm #prawda #historia #cywilizacja #katolicyzm
Powołanie, hahahahaha
@Regis_II: Królestwo z tego świata, wszystko i na temat. https://www.wykop.pl/link/4445271/
A jak nie przyjmowali - patrz Prusy
A że Zakon Krzyżacki miał swoje metody to już inna kwestia ;D
@Regis_II: Nie chodzi tylko o pedofilię (chociaż, czytając i słuchając opowieści o tym co się dzieje w seminariach, to można różne wnioski wysnuć), ale o zorganizowane ukrywanie tych występków oraz brak kary dla przestępców. Nawet jeśli dojdzie do wycieku, a sprawa dojdzie do sądu to KK zasłania się prawem i konkordatem. Stąd nawet jeśli współpracownicy