Wpis z mikrobloga

@pointlessnickname: Czemu uważasz Panią trzymającą krzyż za powód do wstydu ? To chyba dobrze że w Polsce można wyznawać religię i się z tym nie kryć. Wiele wojen i istnień ludzkich w historii świata oddało za to życie. Cieszmy się że Polska jest krajem wolności religijnej.
  • Odpowiedz
@alex-fortune: Trzymanie krzyża to egzorcyzm ? Jeśli LGBT robią manifestację aby PROMOWAĆ swoje preferencję łóżkowe to nie widzę powodów dla których ta Pani miałaby nie mieć prawa promować swojej religii, wg. której grzech homoseksualizmu to jeden z najcięższych grzechów. Czy to nie jest ta ... wolność słowa ? ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@Dielektryk: Ja nie mówię, że nie, gdyby sobie tak po prostu stała, to w końcu czemu nie?

Ale umówmy się, że pewne gesty mają pewien kontekst, subtelny wydźwięk, który próbujesz celowo pominąć i myślisz, że nikt Ci nie spojrzy na ręce.. daj spokój ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@alex-fortune: Na przykład flagi tęczowe ? No tak promują homoseksualizm. Tak jak ta Pani promuje Katolicyzm zgodnie z doktryną swojej wiary w której ma nawracać grzeszników. I to robi... zresztą świetne zdjęcie, wypadałoby je określić tylko hasłem "Pride". No bo w końcu trzeba być dumnym ze swoich poglądów by nie wstydzić się , nie bać i nie przejmować wyszydzeniem jakie na tę Panią spadło nie tylko na polskich stronach internetowych
  • Odpowiedz
konto usunięte via Wykop Mobilny (Android)
  • 14
@Dielektryk: wolność kończy się tam, gdzie zaczyna dotykać to wolność innego czlowieka. A ta Pani i jej ideologię z pewnością dotykają wolność osób idących w tej paradzie.
  • Odpowiedz
@Dielektryk: eh, serio nie widzisz różnicy między idącą sobie paradą a babką, która ich próbuje "nawracać krżyżem"?

Odwrócę przykład - wyobraź sobie mszę świętą w kościele, na którą nagle wpada grupa ateistów i chodzi dookoła z banerami "boga nie ma". Wtedy byłoby to chamskie naruszenie ich wolności do wyznawania religii.

Założę się, że wiesz dokładnie o co mi chodzi, ale udajesz greka, by nie wyszło, że w sumie po prostu
  • Odpowiedz
@alex-fortune: No ale przecież dokładnie to próbowali zrobić na Jasnej Górze. Oczywiście różnica jest zasadnicza Kościół Katolicki i jego doktryna jest zdecydowanie mocniej wpisana w korzenie Polskości i naszego narodu niż LQBT i doktryny prezentowane przez tą organizację. Jednak 1000 lat a 20 to jest spora różnica. Co więcej jeśli to była prowokacja to jak nazwać tęczę na placu.. no właśnie ZBAWICIELA?

@Ipsy: Oczywiście że promują homoseksualizm. Przecież
  • Odpowiedz
ocniej wpisana w korzenie Polskości i naszego narodu niż LQBT i doktryny prezentowane przez tą organizację. Jednak 1000 lat a 20 to jest spora różnica.

@Dielektryk: dlaczego k---a wartosc czegokolwiek obliczacie w latach od kiedy je wymyslono? xD Przecież nie to żadnego - z punktu widzenia logiki - znaczenia

Dalej mi sie nie chce nawet odpowiadać sory
  • Odpowiedz
@Dielektryk z tego co wiem, to są to marsze RÓWNOŚCI nie homoseksualizmu czy orientacji seksualnej, i tam raczej promują wspomnianą już równość i szacunek dla innej orientacji seksualnej...

• Odpowiedz
@alex-fortune: Oczywiście że ma znaczenie. Historia kształtuję teraźniejszość, kulturę, zasady, prawo etc. A w tym wypadku nie chodzi o to "ile lat temu wymyślono", "ale ile lat stosowano" , "ile lat wprowadzano" etc.
  • Odpowiedz