Wpis z mikrobloga

Kupiłem item (miernin ANENG 8008) u chińczyka na #alliexpress i od 52 dni mi nie doszedł (liczę od czasu wysyłki). Sprzedawca niby po 60 dniach ma zwrócić hajs ale zastanawiam się czy nie zgłosić prośby o refunda już w poniedziałek (czyli 55 dni po wysyłce)

Aliexpress przyjmie mi to i zwróci czy odrzuci? Od razu chciałem kupić drugi bo serio potrzebuje tego miernika a w polsce taki z unita kosztuje 200-300 zł

#chiny #zakupyzchin #elektronika
  • 4
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@bi-tek: Kilka miesięcy temu zamówiłem paczkę za 40 dolców, nie przyszła w wyznaczonym czasie. Kliknąłem "Dispute". W ciągu kilku dni miałem pieniądze na koncie, nawet nie musiałem się produkować, wystarczyło otwórzyć spór. Z tego co pamiętam, spór mogłem otworzyć dopiero po wyznaczonym czasie 60 dni. A paczka doszła, tylko po 3 miesiącach, a nie 2 ;) #polakicebulaki
  • Odpowiedz
@Fazzy: i tak już przycebuliłem kupując prosto z chin a nie jakiegoś rebranda w polsce za 2x tyle i wiedziałem że muszę czekać. Wolałbym urządzenie a nie zwrot bo trzeba kupić jeszcze raz i znowu czekać.

Spór można otworzyć po upływie 60 dni czy muszę się wyrobić do tych 60 dni ?
  • Odpowiedz
@bi-tek: U mnie było tak, że po tym jak minęło 60 dni w ciągu których paczka miała dotrzeć pojawiła mi się dostępna opcja otworzenia sportu z powodu niedostarczenia produktu. Zatem dopiero po 60 dniach.
  • Odpowiedz