Wpis z mikrobloga

Wsiadam do tramwaju, chcę kupić bilet i! Brakuje 20 groszy. Nagle słyszę za sobą: Dzień dobry, bilety do kontroli!
Mówię do pana "kanara", że się przyznaję, że nie mam biletu, bo mi drobnych zabrakło. Dał mi 20 groszy! I sobie poszedł. Mega miłe! I człowiek jakby mniej zmęczony po pracy...

Ps. Nie mogłam zapłacić ani "papierem" ani kartą, bo niestety brak takiej opcji w warszawskich tramwajach.

#warszawa #kanary #ztm #milo #ciekawostki
  • 47
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@adriszy: To się przyjrzyj, kierowcy nie sprzedają od ponad roku, jeśli nie umiesz czytać po polsku, to może wersja angielska cię przekona, idź kłamać gdzie indziej albo taguj #pasta, poza tym w każdym nowym tramwaju i praktycznie każdym autobusie jest biletomat. Puknij się w pusty łepek.
  • Odpowiedz
@Puter: wiem, że nie sprzedają, wiem też, że biletomaty w autobusach mają opcję płatności kartą, tramwajowe być moze też - ja nie trafiłam na taki tym razem - zapłacić można było tylko drobnymi. Ale pewnie i tak wiesz lepiej :)
  • Odpowiedz
@Puter: gdzie dziewczyna napisala, ze u kierowcy kupowała? I tak na marginesie, po WWA nie jezdza tylko nowe tramwaje i autobusy, a rodzajów biletomatów jest kilka, także szanse, ze opowiesc jest prawdziwa sa spore. . Wiec hmm.. z uwagi na brak zrozumienie tekstu pisanego to o pustym łepku raczej mozna zastosowac do Ciebie :D
  • Odpowiedz
@thomeq:" Ps. Nie mogłam zapłacić ani "papierem" ani kartą, bo niestety brak takiej opcji w warszawskich tramwajach." Proszę biały rycerzyku, a jeśli nie wiesz to w biletomatach w komunikacji nie ma możliwości płacenia gotówką, te z gotówka obsługuje Mennica Polska i są raczej za duże do pojazdów. Nie wiesz o czym piszesz, nie komentuj. Dodatkowo w starych z reguły nie ma biletomatu, ale jest masa na przystankach, no chyba, że
  • Odpowiedz
@Puter: > KAŻDY przyjmuje "papier".

@Puter: Wczoraj chciałem za bilet zaplacic w biletomacie papierem - niestety mailem 50 pln a wchodzilo tylko 20 i 10. Łyso kolego?

"Biletomaty zlokalizowane są w wybranych autobusach, w niskopodłogowych tramwajach Pesa Swing oraz Jazz a także we wszystkich pociągach Szybkiej Kolei Miejskiej."
Są tam tez obrazki
  • Odpowiedz