Wpis z mikrobloga

Cześć Mirki! Mam możliwość wyboru nowego samochodu służbowego. Do końca roku mogę złożyć zamówienie. Obecnie poruszam się Superbem, 2.0 tdi 190 koni w manualu. Super samochód, jestem zadowolony.

Kryteria nowego samochodu :
- sedan, kombi lub liftback ewentualnie mały suv
- koniecznie diesel
- samochód pokonuje 90% po autostradach. Praktycznie nie poruszam się w mieście
- cena po rabacie do 150tys (rabat korpo tylko na grupę vag ok 25%)
- podróżuje sam, ilość miejsca na tylnej kanapie nie ma znaczenia

Myslalem o superbie raz jeszcze ale chyba automat bym wybrał. Po głowie chodzi mi jeszcze passat lub a3 w sedanie ale to już bardzo małe auto. Z drugiej strony max to chyba 150km w dieslu czyli ciut mało.
Marzy mi się Arteon ale tutaj mam za mały budżet. Czekam na sugestie

#samochody #motoryzacja
  • 41
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 0
@Wiktorgg: o i to jest myśl. Ale trochę martwi mnie awaryjność. Wczoraj widziałem jak na poboczu to wciągali na lawete. Z tego co kojarzę to największy silnik w dieslu to chyba 1.6
  • Odpowiedz
@Ssslave: po krotkej analizie jednak weź tego superba z DSG. Nie bardzo jest cos ciekawszego, aczkolwiek!
Jakbys wyrwal rabat nie na VAGa to Renault Talisman! ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
  • 0
@jaceks653: mega mi się octavia Rs podoba problem w tym ze zwykła octavia 1.4 150km jeżdżą moi pracownicy. Fajnie byłoby mieć coś o klasę wyżej ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@Ssslave: olej suvy, wydasz więcej za mniej i na trasę imho gorsze. Nadwozie liftback albo sedan, kombi gorzej sobie radzi aerodynamicznie. No chyba, że wkurza Cie w sedanie mały otwór klapy, wtedy bierz kombiacza, wielkiej różnicy nie ma, ale jednak jest ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Myślałbym nad passatem 2.0 240 KM, ciekawe autko. Nie idź w marki koreańskie, bo tam w i40/optimie komfort będzie gorszy niż
  • Odpowiedz
via Android
  • 0
@Lorenzo_von_Matterhorn to nowa polityka w firmie. Wcześniej samochody byly zamawiane wg zaszeregowania. Teraz dają nam 150k brutto po rabacie. W przypadku grupy vag rabat mamy wynegocjowany - dla innych marek nie mamy rabatu ale możemy go próbować negocjować indywidualne. Zakup za gotówkę bez leasingu
  • Odpowiedz