Aktywne Wpisy
mrocznegacie +292
Dobra, z racji tego, że dziś zarobiłem trochę przez wifi i telefon to robię rozdajo.
100zł dla pięknego kawalera (lub kawalerki) którego wylosuję jutro do 12
Wysyłka do paczkomatu (nadawca, sam Michał B).
Standardowo, losowanko z plusów+komć, zielonki out.
100zł dla pięknego kawalera (lub kawalerki) którego wylosuję jutro do 12
Wysyłka do paczkomatu (nadawca, sam Michał B).
Standardowo, losowanko z plusów+komć, zielonki out.
mickpl +210
Rozwala mnie ten argument, że państwo nie może budować, bo będzie korupcja.
Oczywiście, że będzie. Korupcja, kolesiostwo, przekręty duże i małe. Ale od tego mamy cały aparat i służby, aby to nadzorować.
Budowa mieszkań przez państwo jest JEDYNĄ sprawdzoną metodą, aby obniżyć ich ceny i zwiększyć dostępność. Trudną, kosztowną, korupcjogenną i długotrwałą - ale działającą. NIC innego nie działa, nie znajdziecie żadnego poważnego artykułu naukowego potwierdzającego skuteczność innej metody. Znajdziecie za to masę potwierdzających, że dopłaty do kredytów powodują jedynie wzrost cen i tyle.
Mało
Oczywiście, że będzie. Korupcja, kolesiostwo, przekręty duże i małe. Ale od tego mamy cały aparat i służby, aby to nadzorować.
Budowa mieszkań przez państwo jest JEDYNĄ sprawdzoną metodą, aby obniżyć ich ceny i zwiększyć dostępność. Trudną, kosztowną, korupcjogenną i długotrwałą - ale działającą. NIC innego nie działa, nie znajdziecie żadnego poważnego artykułu naukowego potwierdzającego skuteczność innej metody. Znajdziecie za to masę potwierdzających, że dopłaty do kredytów powodują jedynie wzrost cen i tyle.
Mało
Korzystacie z programowania reaktywnego? Lubicie programowanie funkcyjne? Czy wolicie klasyczne podejście "encja na twarz i pchasz"?
#java #programowanie
Masz jakiś fajny paper, artykuł czy coś na ten wykres? :) Czy to własne badanie? Chciałbym podzielić się z zespołem ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Takie dwa artykuły w sumie, chociaż swoje badania też nie byłoby jakoś ciężko zrobić :D
https://dzone.com/articles/spring-boot-20-webflux-reactive-performance-test
https://dzone.com/articles/raw-performance-numbers-spring-boot-2-webflux-vs-s
No ogólnie bottleneckiem jest zazwyczaj I/O, no chyba, że masz serwis, który wykonuje bardzo pracochłonne obliczenia, chociaż wtedy też raczej lepszym rozwiązaniem byłoby ogarnięcie requestów asynchronicznie a wymagająca zadanie puścić na workerze jakimś, który spokojnie to zrobi. Chociażby jak na youtubie, jak wgrasz film to nie musisz czekać z używaniem serwisu aż się przekonwertuje tylko tam sobie leci gdzieś
- Nie przepiszesz wszystkich projektów na mongo jeśli już są bazach relacyjnych
- Nie wszystkim pasuje mongo
@Philopolemus_Fronius: No tak, ale zwyczajnie możesz nie chcieć mongo w swojej architekturze.
Dzięki za info o ADBA, nie słyszałem o tym.
Kilka miesięcy temu bawiłem się w async io i zrobiłem kilka benchmarków. echo server przy 20k równoczesnych połączeniach: 419k req/s używając boost.asio i 389k req/s używając thread/conn ;)
Zobacz też to:
https://medium.com/netflix-techblog/zuul-2-the-netflix-journey-to-asynchronous-non-blocking-systems-45947377fb5c