Aktywne Wpisy
DrCieplak +121
Chcę wam tylko powiedzieć właściciele #psy że nie każdy uważa waszego pieska za atrakcje. Że są ludzie których obrzydza hałaśliwy i zjadający gówna pies w pociągu albo w hotelu. Że są ludzie dla których obecność psa w restauracji albo nawet ogródku restauracyjnym psuje cały dobry nastrój. Jeśli myślicie że wasze pieski są takie fajne a wy sami powszechnie budzicie sympatię to jesteście w błędzie. #psiarze I taguję #
czykoniemnieslysza +149

"Write a program that prints the numbers from 1 to 100. But for multiples of three print “Fizz” instead of the number and for the multiples of five print “Buzz”. For numbers which are multiples of both three and five print “FizzBuzz”."
Moje pytanie do tego typu zadań. Czytałem odpowiedz autora i nie jestem usatysfakcjonowany. Moim zdaniem zadanie nie jest wystarczająco precyzyjne. Bo ja widzę dodatkowe odpowiedzi.
1. Wielokrotność 3 i 5 nie jest precyzyjne bo może być nią 15 ponieważ dzieli się całkowicie przez 3 oraz 5. Ale równie dobrze może to być 8 bo 3 i 5 to 8 i jej wielokrotności (co daje odpowiedzi 8, 16, 32 itd. )
2. Nie wskazuje który warunek jest nadrzędny to znaczy czy dla np. 15 albo 8 powinno być drukowanie Fizz FizzBuzz czy tylko FizzBuzz.
Czy popełniłem gdzieś błąd logiczny?
#java #programowanie