Wpis z mikrobloga

Ale nie wiem czy to dobry pomysl abys bral 5htp wylacznie z powodu odchudzania bo to prekursor serotoniny i glownie stosuje sie go przy niedoborach tego hormonu.

U mnie to na tyle mocno ucisza apetyt, ze musze sie kontrolowac z posilkami bo latwo zapomniec cos zjesc wiec trzeba uwazac.
Stracilem tez przyjemosc nieco z jedzenia bo juz tak sie nie delektuje tym co spozywam.
Ale ja to biore z innych wzgledow a
  • Odpowiedz
@blackceeat: cześć zażyłem 200mg Swansona ale zaczęło brać na wymioty, nieprzyjemne uczucie w żołądku i duża senność. Jeśli chodzi o apetyt to rzeczywiście mniejszy, ale zbyt dużym kosztem. Organizm jakoś się przystosowuje czy odpuścić temat?
  • Odpowiedz
Hej. U mnie przy pierwszym zazyciu tez wystapila bardzo duza sennosc az sie polozylem na lozko i mialem podobne objawy do twoich ale z czasem to mija, przynajmniej u mnie.
W jakims stopniu mozesz czuc sie przymulony ale nie tak jak przy pierwszym razie bo htp-5 tez wspomaga sen.

Najlepiej brac htp5 z ekstraktem z zielonej herbaty dla lepszej wchłanialności (EGCG) i na pusty zoladek. Nie bierz tego z wit b6

Ja to biore na depresje, fobie spoleczna i kilka innych rzeczy. Przy okazji cwicze wiec fajnie mi pomoga w tym zeby nie podjadac i ograniczyc cukier bo zmniejsza apetyt.
  • Odpowiedz
Edit: Mogles wziac 100mg kapsulki zamiast 200mg, bo ich nie podzielisz a tak bys wiedzial jak dziala na Ciebie mniejsza dawka w postaci wlasnie 100mg i wieksze.

Mozesz tez brac to przed snem i moze taka pora bedzie najlepsza
  • Odpowiedz