Wpis z mikrobloga

Halo mirki z #wroclaw i okolic, czy jest tu może ktoś kto byłby w stanie wymienić mi monety #euro na pieniądze papierowe? Tzn mam coś ok 60 euro pozostałości po różnych wyjazdach a chciałabym móc je wymienić bo to jakby nie było ponad 200 zł, z tym że kantor nie wymieni mi takich drobnych pieniędzy ( ͡° ʖ̯ ͡°)
Może jest tu jakaś dobra duszyczka, która np pracuje #zagranico lub często wyjeżdża i nie byłaby dla niego problemem wymiana bilonu na banknoty bo i tak je wyda sobie poza Polską?
#waluty #niemcy #belgia #francja #europa #pytanie
  • 25
@kwiati kurde, widziałem kiedyś kantor gdzie kurs za bilon był troszkę tylko mniejszy niż banknoty. W sensie nie że banknoty 4,20 a bilon 3,5 jak wszędzie. Tylko bilon z 4,10. Ale na pewno nie przypomnę sobie. Może posprawdzaj w kilku Kantorach
No właśnie ja mam trochę monet po 2, po 1 i sporo po 50 i 20 centów nawet ( ͡° ʖ̯ ͡°) dlatego szukam kogoś dla kogo to by nie był w ogóle problem bo i tak to wyda i w sumie żadna różnica dla takiej osoby a dla mnie duża
@kwiati kurde, widziałem kiedyś kantor gdzie kurs za bilon był troszkę tylko mniejszy niż banknoty. W sensie nie że banknoty 4,20 a bilon 3,5 jak wszędzie. Tylko bilon z 4,10. Ale na pewno nie przypomnę sobie. Może posprawdzaj w kilku Kantorach

Aż sobie zacytuje naszego prawilnego @klokupk
@kenny_kabanie: „widziałem kiedyś kantor” to mogło być na drugim końcu Polski. W międzyczasie się dowiedziałam, że zwykle jeśli kantor wymienia bilon to po takim złym kursie typu 4,3 vs 3,5 więc stracę wtedy prawie 50 zł. A dla mnie to dużo.