Aktywne Wpisy
mirko_anonim +7
✨️ Obserwuj #mirkoanonim
Jak zachować się i potraktować ultimatum dziewczyny "albo zaręczyny, rezerwacja sali weselnej i zaliczka na wesele do końca roku albo się rozstajemy"? Oboje jesteśmy lvl 32, razem od 4 lat. Mieszkamy wspólnie od 3 lat. Od roku ona mnie ciśnie na dziecko, aby scementować nasz związek, ale ostatnio dołożyła kolejne warunki, o których wyżej napisałem. Ona uważa, że dzięki temu wejdziemy na nowy poziom związku, uratujemy go -
Jak zachować się i potraktować ultimatum dziewczyny "albo zaręczyny, rezerwacja sali weselnej i zaliczka na wesele do końca roku albo się rozstajemy"? Oboje jesteśmy lvl 32, razem od 4 lat. Mieszkamy wspólnie od 3 lat. Od roku ona mnie ciśnie na dziecko, aby scementować nasz związek, ale ostatnio dołożyła kolejne warunki, o których wyżej napisałem. Ona uważa, że dzięki temu wejdziemy na nowy poziom związku, uratujemy go -
TakiSeLogin +587
Czy Waszym zdaniem osoby,ktore sa razem 6 lat,oboje pracują, powinny miec wspolny budzet na 1 koncie? Wydaje mi sie to niesprawiedliwe, skoro ja pracuje to chce swoje pieniadze wydawac w takiej ilosci w jakiej ja chce,niebieski tak samo, a rzeczy do domu i zakupy kupowac razem. Uwazam ze tak jest fair. Natomiast moja siostra stwierdzila ze skoro niebieski kupil mieszkanie za swoje pieniadze,to i tak powinien zapisac je w polowie na mnie i dawac mi swoja pebsje. jak dla mnie jedyna odpowiedz na to brzmi wtf?! . Jestesmy w narzeczenstwie,a razem 6 lat.
Kliknij tutaj, aby odpowiedzieć w tym wątku anonimowo
Kliknij tutaj, aby wysłać OPowi anonimową wiadomość prywatną
Post dodany za pomocą skryptu AnonimoweMirkoWyznania ( https://mirkowyznania.eu ) Zaakceptował: sokytsinolop
Dodatek wspierany przez: Wyjazdy studenckie
Uklad uczciwy i sprawiedliwy dla obu stron.
Natomiast zgodnie z art. 33 Kodeksu rodzinnego i opiekuńczego do majątku osobistego każdego z małżonków należą:
- przedmioty majątkowe nabyte przed powstaniem wspólności ustawowej,
...
Majątek osobisty nie podlega podziałowi po rozwodzie.
https://www.rozwodowy.pl/podzial_domu_po_rozwodzie,29,p.html
to jest klucz. majatek otrzymales w trakcie trwania malzenstwa, wtedy idzie do podzialu
@xspeditor: nie mam pojecia, ale prawdopodobnie to co spolka zarobi po slubie idzie do podzialu (ale nie jestem pewny, tak na zdrowy rozum tylko)
U mnie, 6 lat w związku, za 3 m-ce ślub, ja mam swoje konto niebieski swoje a wspólnego konta nie mamy. Czynsz płacimy z jednego konta (różnie bywa z którego) a na życie wtedy idzie z tego drugiego