Wpis z mikrobloga

No i gotowe.
Z pomocą Mirków i Mirabelek z tego wątku robiłem dziś rolady śląskie z modro kapustą i kluskami śląskimi.

Wyszły pyszne, z gęstym sosem.
Z góry uprzedzam, że kluski śląskie są...


Po podsmażeniu, rolady dusiły się ok 2 godzin, by mięso było miękkie.

#slask #jedzenie #gotujzwykopem i autorski tag #gotujzkreckiem
Wołam zainteresowane osoby:
@ivanoszka @Anaxa
Pobierz paramyksowiroza - No i gotowe.
Z pomocą Mirków i Mirabelek z tego wątku robiłem dziś...
źródło: comment_rzrn4hVkF0dtEwKJ075BsCJErcqtXt9k.jpg
  • 24
@paramyksowiroza: Uwielbiam te klasyczne niemieckie potrawy.Cieszy mnie ze Polacy kopiują od sąsiada,szkoda że tylko żarcie...

Rinderroulade

Klassisches Rouladengericht im Auerbachs Keller in Leipzig: „Hausgemachte Rindsroulade, gefüllt mit Karotte, Gewürzgurke, Speck und Kasseler, mit Apfelrotkohl und Kartoffelklößen“
Rinderroulade oder Rindsroulade ist ein traditionelles gewickeltes Fleischgericht in Deutschland und Österreich. Für die Rouladen werden groß geschnittenen Scheiben aus der Rinderkeule, meist aus Oberschale, Unterschale, Dickem Bug, Eckschwanzstück oder Kugel verwendet.[1]

https://de.wikipedia.org/wiki/Rinderroulade

https://www.chefkoch.de/rezepte/2133281343053838/Rinderrouladen-klassisch.html#letzte-sfs-anleitung