Wpis z mikrobloga

@kshl: wlasciele vw to specyficzna grupa - wiem z doswiadczenia. To sa ludzie w rodzaju "w xxx skrzpi plastik - /nazwa kraju pochodzenia xxx/ gowno".

W vw korba wyjdzie bokiem, ktos cos zle zaprojektuje, albo vag po prostu sie #!$%@? -" aa bo zaoszczedzili, teraz wszystko robio w chrld, ale w sumie dobrs auto".

Idiotow mi nie zal.
@kshl: nie do konca, w koncu inz. ( ͡° ͜ʖ ͡°).

Wiesz mi, ze tak jest. Znam ludzi, ktorzy posiadaja od nowosci np b6 z przebiegiem pod 200k km. Parokrotne lawetowanie, naprawy blokad, napedow pomp, wtryskow ale ida po nastepnego vw, bo dealer bral czesc kosztow na siebie xd.
@Neoplan: wiekszosc firm ma, moze procz Hondy, oni chyba jako jedyni nastawieni sa na klienta prywatnego.

Ogolnie rok temu nie zibaczylem, by oferta vw byla jakas wspaniala - najlepsza mial Opel, potem Ford i Toyota, ale skonczylo sie na kolejnym koreanskim aucie.
@Student_AWAS: Jak kupujesz jedno auto, to większość firm ma ofertę, ale jak chcesz mieć flotę złożoną nie tylko z osobówek, ale też dostawczaków, busów 9 os., pickupów to zostaje w grze mniej firm. Póki co żona zostaje przy VW. ja się nie będę mieszał. Sam na swoją firmę mam subaru i w życiu nie zamieniłbym nawet na audi.
@Neoplan: mozliwe, nie bede sie sprzeczal. Mimo wszystko biorac jedno auto nic specjalnego w vw nie zobaczylem, ale przy faktycznie zakupach flotowych moze byc inaczej.

Tylko, ze moja historia opowiasa o prywatnym uzytkowniku.
@Student_AWAS: Prywatni użytkownicy to chyba ludzie, którzy za komuny mieli marzenie by sobie kupić auto "jak w zachodnich Niemczech" i teraz je realizują. Inaczej nie widzę sensu. Może jak ktoś chce mieć jak największe auto jak najtaniej, to Superb, ale tak to nie ma tam nic ciekawego dla prywatnych użytkowników.
@dzieju41:
Ale czemu mają nie przejść? Jaka jest podstawa prawna?
To że nie spełniały EURO5 nie znaczy że nie spełniają polskich norm, bo one są dużo mniej restrykcyjne. I to się będzie tyczyło tylko VW czy w ogóle wszystkich akcji serwisowych? (typu jak nie wymieniłeś wadliwej poduszki Takata to #!$%@? ci w dupę, nie dostaniesz stempla xD)