Aktywne Wpisy
Zaid +163
Dla tych, którzy śledzą moje szalone zagranie na rynku kryptowalut – dziś udało się osiągnąć pierwszy kamień milowy: 500 tys. PLN! To oznacza zysk +123% od czerwca 2023.
Jak wspominałem wcześniej, nie zrobiłem żadnego magika podczas ostatniego okresu konsolidacji, nawet gdy wartość portfela spadła do <70 tys. USD. Było wtedy troche szyderczych komentarzy, ale pamietajcie ze ja naprawde sie pogodzilem nawet ze strata 100% tego kapitału. W tym czasie zdecydowałem się jednak na
Jak wspominałem wcześniej, nie zrobiłem żadnego magika podczas ostatniego okresu konsolidacji, nawet gdy wartość portfela spadła do <70 tys. USD. Było wtedy troche szyderczych komentarzy, ale pamietajcie ze ja naprawde sie pogodzilem nawet ze strata 100% tego kapitału. W tym czasie zdecydowałem się jednak na
Samochód pokazuje mi 0% żywotności oleju (bo wymieniałem go lekko ponad rok temu). Aktualnie nie mogę jechać nigdzie i go wymienić. Coś się wielkiego stanie jak tak trochę pojeżdżę? Na serio aktualnie nie mam możliwości zmiany. Ostatnia zmiana oleju 1.11.2023 i zrobione jakieś 6k km. Przewiduję, że dopiero pod koniec listopada będę w stanie zająć się tym olejem.
#samochody #motoryzacja
#samochody #motoryzacja
1. Rady oczywiste dla większości ludzi, ale niekoniecznie dla Was, w rodzaju "nie siedź tyle przed kompem", "wyjdź do ludzi", "zadbaj o siebie", "zacznij uprawiać jakiś sport". Oczywiście to są tylko hasła, w książce byłoby to bardziej szczegółowo rozpisane, na przykład w kwestii dbania o siebie dla grubych mirków byłaby rada "schudnij" i oczywiście metody odchudzania, wymagające siły woli, konsekwencji, samodyscypliny i wyrzeczeń, ale skuteczne.
2. Zapewnienia, że z Wami wszystko jest w porządku, że jesteście wspaniali, a to, że jesteście samotni to wina różowych, które nie potrafią wyjść ponad prymitywne instynkty i wolą wiązać się z prymitywnymi samcami, i to one mają problem, a nie Wy. Czytanie tego wypełni Was dumą. Dla lepszego efektu zamierzam wybiórczo zacytować jakieś opracowania naukowe. Zamieszczę też starannie dobrane do tezy i równie starannie zinterpretowane statystyki, no bo w końcu liczby nie kłamią.
Niestety, te dwie koncepcje są niekompatybilne i na coś się muszę zdecydować, dlatego zapytuję Was w formie ankiety, jakiego rodzaju treści wolicie czytać?
Osoby będące w związkach proszę o niegłosowanie w ankiecie (natomiast oczywiście zapraszam do komentowania, jeżeli macie coś do powiedzenia).
#pytanie #ankieta
Który zestaw treści wolisz czytać?
@Borysk5: Wydaje mi się, że ten cały #redpill głównie na tym się skupia.
W ogóle trend w poradnictwie jest taki, żeby zamiast walczyć ze swoimi słabościami, akceptować je, a nawet nakazywać akceptować je innym ludziom. Tak jest m.in. w przypadku problemów w nauce oraz w przypadku otyłości. Po co się uczyć, skoro można załatwić papiery na dysleksję? Po co chudnąć, skoro można zwalić
-20 pomysłów na funkcjonalną piwnicę.
-Divać czy nie divać oto jest pytanie: zwierzenia przegrywów którzy skorzystali z roxy.
-Kącik (piwniczka) porad sercowych czyli dlaczego ona mnie nie chce?
-Czy można osiągnąć wzrost chada: materiał sponsorowany producenta wyciągarek.
itp itd
"Ujawniamy: Kobiety lecą na WŁASNOŚCIOWE mieszkanie!" (materiał sponsorowany przez developera lub bank)
Chodzi o to, co zrobić z resztą swojego życia po stwierdzeniu punktu 2.
I na to pytanie odpowiada punkt 1.
Porównajmy dwie sytuacje.
Pierwsza: samemu jest się z------m ale żyje się w pięknym, dobrym i logicznym świecie a po śmierci się idzie do raju.
Druga: z Tobą wszystko jest w porządku, za to świat jest okrutny, pełen brzydoty, zupełnie sprzeczny z logiką a po śmierci się przestaje istnieć albo idzie do piekła.
Jak dla mnie pierwsza sytuacja jest znacznie bardziej komfortowa.
W-------e w drugiej sytuacji to
Po drugie, Twoje dwa punkty nie odpowiadają moim dwóm punktom, które wyglądają raczej tak:
Sytuacja 1:
Jesteś z-----y. Żyjesz w świecie, który ma swoje plusy, i niestety ma swoje wymagania,
to co przeszkadza w stworzeniu tej strefy komfortu w sytuacji 1 i dlaczego w sytuacji 1 musisz spełniać jakieś wymagania a w 2 możesz się odizolować?
Jeśli mamy sytuację 1 ze wspaniałym światem to odizolować się od niego powinno być jeszcze łatwiej.
Czyli w sytuacji 1 można uzyskać co najmniej sytuację 2 a
Ja patrzę od strony logiki która sytuacja jest obiektywnie lepsza, Ty patrzysz od strony emocji która sytuacja jest potencjalnie emocjonalnie łatwiejsza.