@r123: Tam jest dokładna kalka wszystkiego co ci napisałem. Dokładnie. Masz praktycznie jota w jotę. Ty kurrwa sam chyba tego nie przeczytałeś pisząc że sie bawię, nawet nie sprawdziłeś czym jest supernode a jest tym co ci tłumaczyłem. Że jest rozgłaszającym się. i najpierw każdy może się z takim połączyć a on przekazuje informacje o nasłuchujących aby równomiernie obciążać wszystkie nody ;) Ten nod nie różni się niczym cwaniaczku. Wystarczy
@r123: Kur... Nielimitowaną do innych nodów bo do nich przekazuje portfele. TO CI PISAŁEM WCZEŚNIEJ!!!! Ty nadal nie rozumiesz tego co sam mi podrzuciłeś.
@cyberpunkbtc @pawlo74 : wnoszę z tej dyskusji że nie znasz angielskiego :) node nasluchowy to super node, a taki node który ma 8 połączeń bo jest za firewallem "only looks for Super node" look for w tym kontekście oznacza że łączy się jedynie z super nodami, bo sam nie jest publicznie osiągalny,
@r123: Za natem czyli bez publicznego IP albo za firewallem. Wiadomo że mam router i automatycznie firewall. K---a nie wiem czy do ciebie dociera to co do ciebie piszę ale 8 to jest połączeń do innych NODÓW. Portfeli do mnie jest nieograniczona ilość połączeń. Powtarzam po raz kolejny, wątpię czy dotrze
@r123: I tak, to jest ze względów bezpieczeństwa :)))) To że jestem za firewallem nie blokuje mi możliwości rozgłaszania w sieci że mam noda. Jest to po ta aby nie było łatwo wykryć każdego kto ma noda a co za tym idzie również i portfel na nim. To ze względów bezpieczeństwa. Jak chcesz to sobie poszukaj.
Ale ja już nie odpowiadam. Ty k---a prymitywie pokazałeś jak niewiele wiesz a cwaniakujesz, skompromitowałeś się i
@r123: Wołasz @pawlo74: ty jesteś dla niego idiotą, myślisz że on łyknie te brednie które wypisałeś?
Najpierw było wymądrzanie się, później wyśmiewanie i "XD" a teraz ostatnia faza, kłamanie ( ͡°͜ʖ͡°) Wszystko jest w postach na górze, to że ty sobie stwierdzisz inaczej nic nie zmienia.
1. Ty nie wiedziałeś o ich istnieniu 2h temu :) Napisałem dokładnie czym są i jak się z nimi łączą portfele.
Że jest rozgłaszającym się. i najpierw każdy może się z takim połączyć a on przekazuje informacje o nasłuchujących aby równomiernie obciążać wszystkie nody ;)
Ten nod nie różni się niczym cwaniaczku. Wystarczy przeczytać to co podlinkowałeś a w moich postach masz dokładnie to samo ;)
potem napisałeś tak "Czekaj czekaj... Miał tyle połączeń? Mówiłem ci już w tym wątku. Dla bezpieczeństwa obecnie nod łączy się standardowo tylko z 8 innymi nodami :)"
Czyli nie byłeś świadomy że że nody mogą mieć więcej połączeń, wysmiewałes mnie jak napisałem że mój node miał około 100 połączeń, tyle samo połączeń sygnalizuje @pawlo74, czyli wysmiałeś też jego
tu kolejny błyskotliwy tekst, który świadczy o braku znajomość podstaw sieci bitcoin "Czyli klienci którzy łączyli się z innym nodem, poznawali dzięki temu twój ale nie nawiązywali połączenia z tamtym nodem, tylko do twojego się podłączali."
@r123: Przestań go wołać. Jak nie wiedziałem k---a. Przecież pisałem że mój nod łączy się z supernodem i pobiera informacje o innych nodach. Jeżeli supernodów jest 8 000 a reszty 80 000 to chyba jasne że muszą mieć możliwość większej ilości połączeń Sebastian
Dam ci jeszcze lepsze info do którego się nie doczytałeś. Ja w moim nodzie też mogę sobie zwiększyć liczbę połączeń do innych nodów, to jedynie domyślne ustawienie ;)
#kryptowaluty #bitcoin #ethereum
Ty kurrwa sam chyba tego nie przeczytałeś pisząc że sie bawię, nawet nie sprawdziłeś czym jest supernode a jest tym co ci tłumaczyłem. Że jest rozgłaszającym się. i najpierw każdy może się z takim połączyć a on przekazuje informacje o nasłuchujących aby równomiernie obciążać wszystkie nody ;)
Ten nod nie różni się niczym cwaniaczku. Wystarczy
nie martw się już dotarłem do pracy,
Połączeń od portfeli mam nielimitowaną ilość
node nasluchowy to super node, a taki node który ma 8 połączeń bo jest za firewallem "only looks for Super node" look for w tym kontekście oznacza że łączy się jedynie z super nodami, bo sam nie jest publicznie osiągalny,
nie musisz płacić za lekcje angielskiego xd
K---a nie wiem czy do ciebie dociera to co do ciebie piszę ale 8 to jest połączeń do innych NODÓW. Portfeli do mnie jest nieograniczona ilość połączeń. Powtarzam po raz kolejny, wątpię czy dotrze
To że jestem za firewallem nie blokuje mi możliwości rozgłaszania w sieci że mam noda.
Jest to po ta aby nie było łatwo wykryć każdego kto ma noda a co za tym idzie również i portfel na nim. To ze względów bezpieczeństwa. Jak chcesz to sobie poszukaj.
Ale ja już nie odpowiadam. Ty k---a prymitywie pokazałeś jak niewiele wiesz a cwaniakujesz, skompromitowałeś się i
sam się zaorałeś w swoich wpisach,
pisze na telefonie więc nie będę się męczył w kopiowanie i ich wyciągał ale podsumowując :
1. nie wiesz co to
Najpierw było wymądrzanie się, później wyśmiewanie i "XD" a teraz ostatnia faza, kłamanie ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Wszystko jest w postach na górze, to że ty sobie stwierdzisz inaczej nic nie zmienia.
1. Ty nie wiedziałeś o ich istnieniu 2h temu :) Napisałem dokładnie czym są i jak się z nimi łączą portfele.
@r123:
Ale nie wiem że to pkt
napisałeś tak, to tyle w temacie, czyli nie wiesz co to node nasluchowy, nasluchowy to super node i był od zawsze
"Wtedy nei było nasłuchowych o ile pamiętam. Jeżeli wpisujesz tam swój IP to chyba logiczne że możesz uzyskać informacje bo to nod nasłuchowy"
"Nasłuchowy nod to taki który nie rozgłasza w sieci że istnieje."
potem napisałeś tak
"Czekaj czekaj... Miał tyle połączeń? Mówiłem ci już w tym wątku. Dla bezpieczeństwa obecnie nod łączy się standardowo tylko z 8 innymi nodami :)"
Czyli nie byłeś świadomy że że nody mogą mieć więcej połączeń, wysmiewałes mnie jak napisałem że mój node miał około 100 połączeń, tyle samo połączeń sygnalizuje @pawlo74,
czyli wysmiałeś też jego
tu kolejny błyskotliwy tekst, który świadczy o braku znajomość podstaw sieci bitcoin
"Czyli klienci którzy łączyli się z innym nodem, poznawali dzięki temu twój ale nie nawiązywali połączenia z tamtym nodem, tylko do twojego się podłączali."
to chyba jasne że muszą mieć możliwość większej ilości połączeń Sebastian
Dam ci jeszcze lepsze info do którego się nie doczytałeś. Ja w moim nodzie też mogę sobie zwiększyć liczbę połączeń do innych nodów, to jedynie domyślne ustawienie ;)
No i